Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fundstrat Global Advisors: Ο νόμος του Νεύτωνα λέει «Αγοράστε αμερικανικές μετοχές»!

Fundstrat Global Advisors: Ο νόμος του Νεύτωνα λέει «Αγοράστε αμερικανικές μετοχές»!
Στις 2.325 μονάδες «βλέπει» τον S&P 500 στα τέλη του 2016 ο Tom Lee
Μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι στην πορεία των αμερικανικών μετοχών το τρέχον έτος βρίσκει εφαρμογή ο νόμος του Νεύτωνα και αυτή η διαπίστωση αποτελεί από μόνη της λόγο να αγοράσει κανείς μετοχές.
Την εκτίμηση αυτή διατυπώνει ο Tom Lee, ανώτερο στέλεχος της εταιρείας Fundstrat Global Advisors, σε σημείωμά του προς τους πελάτες της εταιρείας.
Ειδικότερα, επισημαίνει πως όταν στα μέσα Σεπτεμβρίου ο S&P 500 έχει καταγράψει κέρδη σε σύγκριση με την αρχή του έτους, τότε τείνει να κινείται ανοδικά και να σημειώνει δυναμική πορεία ως τέλη του έτους.
Σύμφωνα με τον νόμο του Νεύτωνα, τον νόμο για την αδράνεια όταν ένα αντικείμενο βρίσκεται σε κίνηση, τείνει να συνεχίζει αυτή την κίνηση έως ότου ασκηθεί πάνω του μια δύναμη που επηρεάζει αυτή την κίνηση.
Ο Lee καταλήγει στο συμπέρασμά του, έπειτα από μελέτη της επίδοσης των μετοχών από τις 15 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου από το 1940.
Ανακάλυψε πως όταν οι μετοχές βρίσκονταν στο +5% ή παραπάνω, σε σύγκριση με την αρχή του έτους, στα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε, στο 87% των περιπτώσεων, ακολουθούσαν ανοδική πορεία ως το τέλος του έτους.
Όταν, ωστόσο, οι μετοχές είχαν καταγράψει απώλειες σε σύγκριση με την αρχή του έτους ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε τα κέρδη ήταν ουσιαστικά ανύπαρκτα.
«Σε πιο απλά λόγια, εκτιμούμε ότι οι επενδυτές πρέπει να αγοράσουν επιθετικά σε αυτήν την πτώση», τόνισε ο Lee στο σημείωμά του.
Σημειώνεται ότι ο Lee έχει κάνει ίσως την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για τον S&P 500, τον οποίο «βλέπει» στις 2.325 μονάδες στα τέλη του 2016.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης