Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Eπηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος ένας εκ των δολοφόνων ιερέα στη Βρετανία

Reuters: Eπηρεασμένος από το Ισλαμικό Κράτος ένας εκ των δολοφόνων ιερέα στη Βρετανία
Αν και δεν είχε άμεση συμμετοχή στον φόνο, κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε αυτόν
Ένας Βρετανός μουσουλμάνος κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε φόνο ενός σεβάσμιου τοπικού ιμάμη και σύμφωνα με το Reuters πιστεύεται ότι είχε εμπνευστεί από το Ισλαμικό Κράτος.
O Mohammed Syeedy 21 ετών και ο συνεργός του Mohammed Abdul Kadir ακολούθησαν το θύμα τους Jalal Uddin, καθώς επέστρεφε σπίτι του μετά τις βραδινές προσευχές στο μοναστήρι του Ρότσντεϊλ τον Φεβρουάριο του 2016 και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο.
Η αστυνομία θεωρεί ότι ο Syeedy ήταν οδηγός στην προσπάθεια διαφυγής μετά την επίθεση που έκανε ο Kadir στο θύμα με ένα σφυρί.
Οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι οι δύο άνδρες σχεδίαζαν το έγκλημα για μήνες και επέλεξαν να δολοφονήσουν τον 72χρονο Uddin, διότι ασκούσε κάτι που ονομάζεται Ruqya, μία μορφή θεραπείας στην οποία χρησιμοποιούνται φυλαχτά και Taweez.
Οι δύο δράστες ανήκουν στο σκέλος των Σαλαφιστών του Ισλάμ, που ευαγγελίζεται το Ισλαμικό Κράτος και αμφότεροι πίστευαν ότι αυτό που έκανε ο ιερέας έπρεπε να τιμωρηθεί με θάνατο.
"Η εισαγγελία απέδειξε ότι ο Syeedy πίστευε ότι ο Jalal Uddin έκανε μαύρη μαγεία και σύμφωνα με το ISIS του άξιζε να πεθάνει για αυτό".
Η αστυνομία υποστήριξε από την πλευρά της ότι αν και ο Syeedy δεν διέπραξε τον φόνο, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πραγματοποίηση της εγκληματικής αυτής πράξης.
"Παρά το γεγονός ότι ο Jalal ήταν ένας μουσουλμάνος που ειρηνικά ασκούσε την πίστη του, είχε αγάπη και σεβασμό για όλες τις θρησκείες και τους πολιτισμούς, το ότι δολοφονήθηκε από κάποιον που εμπνέεται από το Ισλαμικό Κράτος, δείχνει τη βαρβαρότητας αυτής της οργάνωσης και όσων την υπηρετούν" ανέφερε σε δήλωσή της η οικογένεια του Uddin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης