Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φωτίου: Κάνουμε εξορθολογισμό των πάντων - Προχωράμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις

Φωτίου: Κάνουμε εξορθολογισμό των πάντων -  Προχωράμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις
"Έχουν εξασφαλισθεί οι πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης", ανέφερε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θ. Φωτίου
«Έχουν εξασφαλισθεί οι πόροι για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι γίνεται εξορθολογισμός των πάντων και  «προχωράμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις».
Ειδικότερα, η κ. Φωτίου σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εργασιών του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το υπουργείο Εργασίας, ανέφερε ότι χρειάζεται ομοψυχία, συνεννόηση, ενότητα και προσπάθεια να αποτραπούν πιθανές λογικές που υποστηρίζουν ότι «το ΚΕΑ πρέπει να βρεθεί από περικοπές κοινωνικών δαπανών».
Όπως είπε, αυτό είναι αδύνατον, διευκρινίζοντας ότι η Ελλάδα δαπανά 2,2% του ΑΕΠ σε κοινωνικές δαπάνες, όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης των 28 είναι 4,1% του ΑΕΠ.
«Πρέπει να ενισχύσουμε αυτόν τον τομέα και όχι να τον αποδυναμώσουμε. Βεβαίως, κάνουμε εξορθολογισμό των πάντων, προχωράμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι ο ενιαίος νόμος πλαίσιο για την κοινωνική αλληλεγγύη, αλλά και ο εθνικός μηχανισμός για τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης και συνοχής, που, για πρώτη φορά, θα δώσει αξιοπρέπεια στον πολίτη, ο οποίος θα μπορεί με μια επίσκεψή του σε κάποιο από τα 246 κέντρα κοινότητας να μαθαίνει αμέσως μόνο με το ΑΦΜ του τι προγράμματα "τρέχουν" στην περιοχή του, σε πόσα μπορεί να ενταχθεί, κ.ά.» τόνισε η κ. Φωτίου.
Περαιτέρω, η ίδια σημείωσε ότι «η χώρα μας βρίσκεται, αυτήν τη στιγμή, στην πρωτοπορία όλων αυτών των κινήσεων που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη, ώστε να αποκτήσει πάλι κοινωνικό πρόσωπο», προσθέτοντας ότι αν αυτό το κοινωνικό πρόσωπο δεν κατακτηθεί, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον.
Ακόμη, ανέφερε ότι δίνει μεγάλη σημασία σε αυτό το συνέδριο, διότι συμμετέχουν πολύ ισχυροί παράγοντες όλου του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι και μάλιστα, όπως είπε, το συνέδριο αυτό συμπίπτει με τη Σύνοδο στη Μπρατισλάβα και με τις εξαγγελίες του Προέδρου Juncker, σύμφωνα με τις οποίες «ξαναμπαίνει στο επίκεντρο της προσοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης η παράμετρος της κοινωνικής διάστασης, με τον ευρωπαϊκό πυλώνα για τα κοινωνικά δικαιώματα».
Υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «μας ενδιαφέρουν πολύ αυτά που συμβαίνουν στη Μπρατισλάβα και ξέρουμε ότι έχουμε συμβάλει εξαιρετικά και με τη Σύνοδο των χωρών του Νότου, που πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα, την περασμένη εβδομάδα, γιατί ένας από τους βασικούς μοχλούς της Συνόδου της Μπρατισλάβα είναι και τα συμπεράσματα της συνδιάσκεψης των Αθηνών».
Τέλος, η κ. Φωτίου μίλησε για παρερμηνεία δηλώσεών της σχετικά με τις συντάξεις και υπογράμμισε «είμαι εξαιρετικά προσεκτική, όταν αναφέρομαι σε συνταξιούχους, γιατί αυτή η κυβέρνηση ξέρει ότι οι συντάξεις σήμερα κρατούν τα νοικοκυριά από το να πέσουν στην ακραία φτώχεια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης