Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το Bridgewater το μεγαλύτερο hedge funds προειδοποιεί η FED μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα

tags :
Το Bridgewater το μεγαλύτερο hedge funds προειδοποιεί η FED μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα
Η FED αν κάνει λάθος μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Ray Dalio και επικεφαλής του  Bridgewater Associates του μεγαλύτερου hedge funds στον κόσμο προειδοποίησε ότι η FED η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.
Τόνισε ότι η Federal Reserve δεν χρειάζεται να αυξήσει τα επιτόκια.
Σε έκθεση μάλιστα που παρουσίασε η Bridgewater Associates  προειδοποιεί ότι η αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια μιας απομόχλευσης ή επιθετικών πωλήσεων ομολόγων, θα μπορούσε να συνθλίψει την οικονομική ανάκαμψη.
Το Bridgewater είναι η μεγαλύτερη εταιρεία αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου του κόσμου με 150 δισεκ. δολάρια περιουσιακά στοιχεία.
Η Bridgewater εστιάζεται στις περιπτώσεις νομισματικής σύσφιξης: το Ηνωμένο Βασίλειο το 1931, οι ΗΠΑ το 1937, το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεκαετία του 1950, η Ιαπωνία, το 2000 και το 2006, και η Ευρώπη το 2011.
«Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, η σύσφιξη συνέτριψε την ανάκαμψη, αναγκάζοντας την κεντρική τράπεζα να αλλάξει πορεία και να κρατήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για πολλά ακόμη χρόνια».
Πιο συγκεκριμένα, η μέση αύξηση των επιτοκίων κατά τη διάρκεια μιας απομόχλευσης προκάλεσε, κατά τα επόμενα δύο χρόνια, μια αύξηση 16% σε μετοχές, μια αύξηση 2% στην οικονομία και 1% πτώση του πληθωρισμού.
To Bridgewater, ανέφερε ότι η Fed, ότι δεν θα αυξήσει τα επιτόκια γρήγορα.
Η αγορά έχει προεξοφλήσει μια βραδύτερη φάση σύσφιξης από ότι έχει αφήσει να εννοηθεί η FED.
«Ο κίνδυνος τώρα είναι υψηλότερος από το φυσιολογικό, γιατί μια πιο αυστηρή νομισματική πολιτική τώρα θα είναι πιο δύσκολο να αντιστραφεί άμεσα»
Η FED αν κάνει λάθος μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης