Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ποινές από Star και Alpha για τους Σουλτογιάννη και Δημάδη – ΕΣΗΕΑ: Αστείο και τραγικό το σκηνικό

Ποινές από Star και Alpha για τους Σουλτογιάννη και Δημάδη – ΕΣΗΕΑ: Αστείο και τραγικό το σκηνικό
«Η μόνη εικόνα από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα»
«Αστείο», «τραγικό» και «φτηνό» χαρακτηρίζει το περιστατικό με την «παρακολούθηση» του Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη η ΕΣΗΕΑ.
«Θα μπορούσε να είναι αστείο, αλλά δυστυχώς είναι τραγικό.
Η μόνη εικόνα μέχρι στιγμής από την κυβερνητική αποστολή στη Νέα Υόρκη είναι ένα φτηνό περιστατικό, που αποπροσανατολίζει από τα σοβαρά ζητήματα.
Πίσω από τις γραφικές και επικίνδυνες αυτές συμπεριφορές, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τους τρόπους, με τους οποίους αλιεύονται και διοχετεύονται πληροφορίες και για την τεκμηρίωσή τους που ουδεμία σχέση έχουν με τον έλεγχο της εξουσίας», αναφέρει στη σχετική της ανακοίνωση η Ένωση, ενώ σχολιάζει:
«Μια τέτοια… “δημοσιογραφία” πίσω από περούκες, μαύρα γυαλιά και όλα τα υπόλοιπα το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι το “Χρυσό Βατόμουρο” του ρεπορτάζ.
Είναι μια πρακτική που δεν προωθεί τον αγώνα για πολυφωνία στο χώρο των ΜΜΕ, υπονομεύει τη δεοντολογία και οι δημοσιογράφοι την απορρίπτουν».
Καταλήγοντας, τονίζεται πως το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ επιμένει ότι η είδηση είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Ποινές από Star και Alpha στους δύο δημοσιογράφους


Νωρίτερα έγινε γνωστό πως το Star διέκοψε τη συνεργασία του με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Σουλτογιάννη, μέχρι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό με τον υπουργό Επικρατείας στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με όσα είπε η Πόπη Τσαπανίδου κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Live U», το Star αναμένει την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης.
Από την πλευρά του, ο Alpha ζητά εξηγήσεις από τον Θάνο Δημάδη, καλώντας τον μάλιστα να απέχει από τα καθήκοντά του.
«O Alpha, σε καμία περίπτωση, δεν υιοθετεί αυτές τις μορφές δημοσιογραφίας και γι’ αυτό ουδέποτε δόθηκε εντολή στον Θάνο Δημάδη να προβεί σε όσες ενέργειες φέρεται ο ίδιος, από δημοσιεύματα, να έχει τελέσει.
Ο Alpha αναμένει τις εξηγήσεις του δημοσιογράφου και ως τότε τον έχει καλέσει να απέχει από τα καθήκοντά του», αναφέρει η ανακοίνωση του καναλιού.
Την ίδια στιγμή, η «Εφημερίδα των Συντακτών» απέλυσε τον δημοσιογράφο. 

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος ενάντια στη νομιμότητα δύσκολα κρύβεται πίσω… κακόγουστες μεταμφιέσεις

Πριν από τις ανακοινώσεις των τηλεοπτικών σταθμών, το κυβερνόν κόμμα τους ζητούσε να πάρουν θέση σχετικά με την «παρακολούθηση» του Νίκου Παππά στη Νέα Υόρκη:
«Τα Μέσα για τα οποία εργάζονται οι συγκεκριμένοι ανταποκριτές οφείλουν να πάρουν θέση:
Αποδοκιμάζουν ή όχι τέτοιου είδους "δημοσιογραφικές" τακτικές;», ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τους δημοσιογράφους Θάνο Δημάδη και Δημήτρη Σουλτογιάννη, επισημαίνοντας πως το θέμα δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη «αποστολή».
«Οι πολιτικές σκοπιμότητες και ο πόλεμος ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, δύσκολα κρύβονται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις», σχολιάζει στη ανακοίνωση του το κόμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης