Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Η SEC ελέγχει την Exxon Mobil για ανακριβή αποτίμηση του ενεργητικού της

WSJ: Η SEC ελέγχει την Exxon Mobil για ανακριβή αποτίμηση του ενεργητικού της
Η πτώση περισσότερο από 60% των διεθνών τιμών του πετρελαίου από το μέσον του 2014 έχει αναγκάσει πολλές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως με κάθετη παραγωγή να διαγράψουν σημαντικό μέρος της αξίας του ενεργητικού τους
Στο «μικροσκόπιο» της πανίσχυρης αμερικανικής επιτροπής κεφαλαιαγοράς SEC βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας των ΗΠΑ, Exxon Mobil Corp - πέμπτη μεγαλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο - στο πλαίσιο έρευνας για τη μέθοδο και την αξία αποτίμησης του ενεργητικού της εν μέσω κατακρήμνισης των διεθνών τιμών του πετρελαίου.
Σύμφωνα με την έγκυρη αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal (WSJ), για τη διεξαγωγή της έρευνάς της, η SEC ζήτησε ήδη από τον Αύγουστο του 2016 αναλυτικά οικονομικά στοιχεία από την ίδια την Exxon Mobil, αλλά και από την PricewaterhouseCoopers (PwC), που είναι ο ορκωτός της λογιστής.
Η είδηση έρχεται σε συνέχεια αναφορών της περασμένης εβδομάδος, ότι ο γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, Eric Schneiderman, ερευνά τις λογιστικές πρακτικές του ενεργειακού κολοσσού αναφορικά με τον χειρισμό του ενεργητικού του.
Το πρόβλημα είναι, ότι η πτώση περισσότερο από 60% των διεθνών τιμών του πετρελαίου από το μέσον του 2014 έχει αναγκάσει πολλές εταιρείες παραγωγής πετρελαίου παγκοσμίως με κάθετη παραγωγή να διαγράψουν σημαντικό μέρος της αξίας του ενεργητικού τους.
Η Exxon Mobil αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση ενεργειακού γίγαντα που δεν το έχει πράξει ακόμα, με αποτέλεσμα - αν στέκουν οι υποψίες της SEC - την τεχνητή διόγκωση της αξίας του ενεργητικού της εταιρείας και, τελικώς, της χρηματιστηριακής της αποτίμησης.
Η τιμή της μετοχής της Exxon Mobil (XOM) καταγράφει (21:50) πτώση 0,85%, υποχωρώντας στα 83,12 δολάρια ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης