Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αποκάλυψη: Ανακριβή στοιχεία στο ενημερωτικό δελτίο της Forthnet

tags :
Αποκάλυψη: Ανακριβή στοιχεία στο ενημερωτικό δελτίο της Forthnet
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τη διαβεβαίωση της εταιρίας ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερη
Την ώρα που η Forthnet δηλώνει ουσιαστικά ότι δεν έχει γνώση αν θα καλυφθεί το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο των 100 εκ Ευρώ και κατά συνέπεια αν δεν καλυφθεί δεν ισχύει η συμφωνία αναδιάρθρωσης δανείων με τις τράπεζες και μπορεί να οδηγηθεί σε περιπέτειες λόγω της ανεπάρκειας κεφαλαίων μείζον ζήτημα προκύπτει και με την ακρίβεια των στοιχείων που περιέχονται στο Ενημερωτικό Δελτίο για το ΜΟΔ.
Ειδικότερα η Forthnet δηλώνει ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερη και αυτό το πιστοποιεί η δικηγορική εταιρία που διενήργησε το Νομικό Έλεγχο στο Ενημερωτικό Δελτίο για την έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου των 100 εκ Ευρώ.
Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία δεν είναι ασφαλιστικά ενήμερη, δηλαδή δεν έχει πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία είναι υπόχρεη καταβολής εισφορών ή άλλων πόρων που προβλέπει η νομοθεσία για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.
Το ζήτημα που προκύπτει είναι προφανές ότι εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα του Ενημερωτικού Δελτίου μια προϋπόθεση που είναι απαραίτητη από την νομοθεσία για την πραγματοποίηση μιας κεφαλαιακής ενίσχυσης της οποιαδήποτε εταιρίας προβαίνει σε δημόσια προσφορά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται ότι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη είναι και η Forthnet Media πράγμα που επίσης δεν ισχύει καθώς όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες δεν έχει λάβει ασφαλιστική ενημερότητα για το σύνολο των ασφαλιστικών οργανισμών στους οποίους είναι υπόχρεη.
Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σοβαρή δεδομένου ότι στο ενημερωτικό δελτίο υπάρχει βεβαίωση της ακρίβειας και της πληρότητας των στοιχείων που περιλαμβάνει.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης