Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μετά από πολλές εβδομάδες το ΤΧΣ παραδίδει τις εκθέσεις αξιολόγησης των τραπεζικών στελεχών ολοκληρωμένες

Μετά από πολλές εβδομάδες το ΤΧΣ παραδίδει τις εκθέσεις αξιολόγησης των τραπεζικών στελεχών ολοκληρωμένες
Οι τράπεζες άπαξ και παραλάβουν πλήρως την αξιολόγηση της Spenser Stuart θα ήταν σκόπιμο και ουσιαστικό να την δημοσιοποιήσουν για λόγους διαφάνειας
Μετά από πολλές εβδομάδες καθυστερήσεων το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παραδίδει στις τράπεζες τις εκθέσεις αξιολόγησης των τραπεζών στελεχών ολοκληρωμένες.
Να τονιστεί ότι πριν καιρό όταν ολοκληρώθηκε η έκθεση αξιολόγησης της Spenser Stuart είχε παραδοθεί μόνο μια δισέλιδη περίληψη στις τράπεζες…όπου συνοπτικά αναφερόταν η αξιολόγηση των τραπεζικών στελεχών.
Μετά από εβδομάδες λοιπόν αποφασίστηκε από το ΤΧΣ να δοθούν αναλυτικά οι εκθέσεις αξιολόγησης ώστε να διαπιστώσουν οι διοικήσεις και τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων τα βασικά επιχειρήματα του αξιολογητή.
Με βάση πληροφορίες η έκθεση κατά τράπεζα θα είναι αναλυτική και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να παρουσιαστούν επίσημα ώστε οι επενδυτές να γνωρίζουν πως ένας διεθνής οίκος αξιολογεί τις διοικήσεις των τραπεζών.
Υπενθυμίζεται ότι η Λούκα Κατσέλη η πρόεδρος της Εθνικής κόπηκε από την διαδικασία αξιολόγησης αποκλειστικά λόγω νόμου λόγω της πρότερης πολιτικής δραστηριότητας της και επειδή δεν ήταν τραπεζικό στέλεχος.
Στην Alpha bank αναφέρεται σαφώς η διαφορά μεταξύ 3 και 4 εκτελεστικών μελών στο διοικητικό συμβούλιο αλλά όπως έχει τονιστεί το θέμα θα εξεταστεί από το 2017.
Στην Πειραιώς και Eurobank αλλά και στην Alpha έχει αξία να παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία αξιολόγησης των τραπεζικών στελεχών.
Οι τράπεζες άπαξ και παραλάβουν πλήρως την αξιολόγηση της Spenser Stuart θα ήταν σκόπιμο και ουσιαστικό να την δημοσιοποιήσουν για λόγους διαφάνειας και για λόγους εταιρικής διακυβέρνησης.

Πρώτη ενημέρωση: Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, 08:15

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης