Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Macquarie: Τα εμπορεύματα είναι σε μια «μίνι αναγέννηση» που θα κρατήσει για λίγο ακόμα

tags :
Macquarie: Τα εμπορεύματα είναι σε μια «μίνι αναγέννηση» που θα κρατήσει για λίγο ακόμα
Η ζήτηση και όχι η προσφορά συνέβαλε στην άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων κατά τους τελευταίους έξι μήνες
Το 2016 εξελίσσεται σε «χρυσωρυχείο» για τα εμπορεύματα, που ανέκαμψαν από τις απώλειες που κατέγραψαν στις αρχές του έτους.
Μάλιστα, οι αναλυτές της Macquarie Wealth Management κάνουν λόγο για μια δραματική μεταστροφή που την ονόμασαν «μίνι αναγέννηση» για τις αγορές των εμπορευμάτων, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση, και όχι από η προσφορά, συνέβαλε στην άνοδο των τιμών κατά τους τελευταίους έξι μήνες.
«Στην αρχή του 2016, περιμέναμε κάποια σταθεροποίηση στα μέταλλα σε subtrend, με το αλουμίνιο να είναι το μόνο μεταξύ των κυριότερων μετάλλων που παρουσιάζει αύξηση της ζήτησης άνω του 2,5%» αναφέρουν οι αναλυτές.
«Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η κινεζική κατασκευαστική δραστηριότητα εξακολουθεί να αποτελεί μια θετική εξέλιξη, ενώ είμαστε σε μια εκκολαπτόμενη ανάκαμψη της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής» επισημαίνουν επίσης.
Στο πλαίσιο αυτό, η Macquarie συνεχίζει να αυξάνει το outlook για τη 12μηνη ζήτηση στα βιομηχανικά μέταλλα καθώς η κινεζική οικονομία αναμένεται να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, κάτι που ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιρίας για τις τιμές των προϊόντων.

Macquarie commodity forecasts q3 2016
Ωστόσο, ενώ η τράπεζα αναβάθμισε τις περισσότερες από τις προβλέψεις της, λέει ότι οι τιμές για τα περισσότερα βιομηχανικά μέταλλα είναι πιθανό να κινηθούν χαμηλότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα λόγω της εποχιακής αδυναμίας.
«Ακόμα και με την Κίνα να συνεχίζει να στηρίξει την αύξηση, θα περιμέναμε να δούμε μια τυπική εποχιακή αδυναμία στη ζήτηση στο τέλος του έτους» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης