Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Στους 43 πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο στον βόρειο Νείλο

Αίγυπτος: Στους 43 πλέον οι νεκροί από το ναυάγιο στον βόρειο Νείλο
Οι αρχές της χώρα αναζητούν ακόμα περίπου 400 αγνοούμενους
Στους 43 ανέρχονται πλέον οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο πλοίου που διέσχιζε λαθραία τον βόρειο Νείλο, όπως ανέφεραν σήμερα (22/9) οι αρχές της χώρας, οι οποίες ανέφεραν ότι το πλοίο μετέφερε περίπου 600 άτομα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι αρχές, μέχρι στιγμής αναζητούνται ακόμα περίπου 400 αγνοούμενοι, με την υπερφόρτωση του πλοίου να θεωρείται η πιθανότερη αιτία της πολύνεκρης τραγωδίας.
«Οι αρχικές πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο βυθίστηκε επειδή μετέφερε περισσότερους ανθρώπους από το όριό της, με αποτέλεσμα να γείρει και να πέσει στο νερό», ανέφερε χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, οι αρχές πρόσθεσαν ότι πιθανότερος προορισμός του πλοίου ήταν η Ιταλία, ενώ οι επιβάτες στην πλειοψηφία τους κατάγονταν από την Αίγυπτο, την Ερυθραία, τη Σομαλία και το Σουδάν.
Μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε, ο πρωθυπουργός της χώρας, Sherif Ismail, δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθούν όλοι οι δυνατοί πόροι που διαθέτει η χώρα προκειμένου να αναζητηθούν και να διασωθούν οι αγνοούμενοι, ενώ υποσχέθηκε να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπαίτιους αυτής της τραγωδίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης