Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews για τις ανακρίβειες στο ενημερωτικό της Forthnet

tags :
Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews για τις ανακρίβειες στο ενημερωτικό της Forthnet
Η εταιρία ήταν ολίγον … ασφαλιστικά μη ενήμερη 
Τον απίθανο ισχυρισμό ότι είναι ασφαλιστικά ενήμερη διατυπώνει η Forthnet σε σημερινή της επιστολή προς το ΧΑ παραδεχόμενη ταυτόχρονα ότι είχε την ημερομηνία έκδοσης του ενημερωτικού δελτίου οφειλές προς το Επικουρικό Ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ) τις οποίες αποπλήρωσε μετά την αποκάλυψη του bankingnews.
Είναι δε απορίας άξιον πως στο ενημερωτικό δελτίο και μετά από νομικό έλεγχο υπάρχει η διαβεβαίωση ότι η εταιρία ενήμερη.
Σημειωτέον ότι για να θεωρηθεί μια εταιρία ενήμερη σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία θα πρέπει να έχει στα χέρια της αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας πράγμα που δεν συνέβη με την περίπτωση του ΕΔΟΕΑΠ.
Πέραν αυτού τα ερωτήματα προς τη Forthnet αλλά και την εταιρία που έκανε το νομικό έλεγχο είναι το εξής: Πως δηλώθηκε η εταιρία ασφαλιστικά ενήμερη έστω κι αν είχε την επουσιώδη όπως ισχυρίζεται οφειλή προς τον ΕΔΟΕΑΠ;
Είχε λάβει ενημερότητα από άλλα ταμεία ή υπήρχαν κι εκεί «επουσιώδεις» υποχρεώσεις;
Δεδομένου ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή όσο κι αν η εταιρία επιχειρεί να την υποβαθμίσει είναι απορίας άξιον πως θα χειριστούν την υπόθεση οι αρμόδιες αρχές και κυρίως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Forthnet για να εξάγετε συμπεράσματα

Αναφορικά με το σημερινό δημοσίευμα του ιστοτόπου «bankingnews.gr» με τίτλο «Αποκάλυψη: Ανακριβή στοιχεία στο ενημερωτικό δελτίο της Forthnet» και κατόπιν σχετικού ερωτήματος της αρμόδιας διεύθυνσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Α.Ε.» (η «Εταιρεία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι κατά την ημερομηνία έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου της από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στις 15.9.2016, η Εταιρεία και η θυγατρική της, Forthnet Media A.E. ήταν και εξακολουθούν να είναι σήμερα ασφαλιστικά ενήμερες, όπως προκύπτει τόσο από τα πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας που έχουν εκδοθεί μέχρι και σήμερα, όσο και από τις οικείες εγγραφές στα λογιστικά βιβλία τους και τα λοιπά παραστατικά που βρίσκονται στην κατοχή τους.
Προς το σκοπό της παρούσας ανακοίνωσης, η Εταιρεία διενήργησε επανέλεγχο των σχετικών στοιχείων, από τον οποίο προέκυψαν όλως επουσιώδεις εκκρεμότητες προς τον ΕΔΟΕΑΠ ποσού (i) 816 Ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές και (ii) 22.315,01 Ευρώ (που οριστικοποιήθηκε σήμερα, 21.9.2016) για αγγελιόσημο του Ν. 2328/1995, τα οποία ποσά καταβλήθηκαν πάραυτα.
Συνεπώς, δεν υφίσταται ζήτημα σχετικά με την ακρίβεια και την πληρότητα του εγκεκριμένου και δημοσιευθέντος Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τόσο το άρθρο 16, παρ. 1 του Ν. 3401/2005 όσο και τις σχετικές κατευθυντήριες γραμμές της ESMA.
Η παρούσα ανακοίνωση διενεργείται σύμφωνα με την υπό στοιχεία 5/204/2000 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, όπως ισχύει, και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Διαβάστε εδώ το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του bankingnews (21/09/2016)

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης