Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Όποιος υπερθεματιστής έχει πρόβλημα ή δεν καταθέσει την πρώτη δόση, χάνει την άδεια αυτοδικαίως

Κρέτσος: Όποιος υπερθεματιστής έχει πρόβλημα ή δεν καταθέσει την πρώτη δόση, χάνει την άδεια αυτοδικαίως
Σε κανέναν δεν έχει χορηγηθεί άδεια αυτή τη στιγμή υποστήριξε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας
Την θέση ότι μέχρι στιγμής δεν έχει χορηγηθεί τηλεοπτική άδεια σε κανέναν και ότι εάν αποδειχθεί πως κάποιος από τους τέσσερις υπερθεματιστές έχει πρόβλημα με τα στοιχεία που παρουσίασε ή αν δεν καταθέσει την πρώτη δόση την Δευτέρα, ακόμη και για τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με τις τράπεζες, θα χάσει την άδειά του αυτοδικαίως διατύπωσε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος.
Σε δηλώσεις του Στο Κόκκινο, ο κ. Κρέτσος καταφέρθηκε κατά όσων έχουν στοχοποιήσει τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού, επισημαίνοντας πως ο διαγωνισμός αποκαθιστά τη νομιμότητα και αναγκάζει κάποιους ισχυρούς «παράγοντες» σε αυτή τη χώρα να βάζουν το χέρι στην τσέπη και ότι «αυτό ενοχλεί περισσότερο από όλα».
«Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες δεν τελείωσε την ημέρα που είπαμε ποιοι είναι οι τέσσερις νικητές, υλοποιείται σε στάδια, με διαδικασίες.
Κάθε στάδιο αποτελεί δικλίδα ασφαλείας για τα προηγούμενα.
Στη φάση που είμαστε θα αναλάβει η Επιτροπή Ενστάσεων όλες τις προδικαστικές προσφυγές, τις ενστάσεις των υποψηφίων έναντι άλλων, αναφορικά και με το πόθεν έσχες και με τον έλεγχο της επάρκειας των οικονομικών μέσων.
Στο πρώτο στάδιο, οι συμμετέχοντες είχαν ελεγχθεί για το πόθεν έσχες, με τη συνδρομή και της Grant Thornton και τα στοιχεία είχαν δοθεί και στους συνυποψήφιούς τους. Αλαφούζος, Μαρινάκης, Καλογρίτσας, Βαρδινογιάννης κτλ γνωρίζουν ακριβώς τι κεφάλαια έχει κάθε εταιρεία, όπως και οι δημόσιες υπηρεσίες, που λειτούργησαν απολύτως συντεταγμένα και αυτό είναι κάτι που ενοχλεί» είπε ο κ.Κρέτσος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι για τους «υπερθεματιστές», το πόθεν έσχες καλύπτει το «χτύπημα» με το οποίο πήραν την άδεια και τόνισε ότι η Επιτροπή του διαγωνισμού δεν έρχεται να υποκαταστήσει την ανεξάρτητη Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.
«Ο νέος 4389/2016 ισχυροποιεί τον έλεγχο πόθεν έσχες, ακόμη και μικρομέτοχος μικρού ραδιοφωνικού σταθμού είναι υποχρεωμένος να καταθέτει πόθεν έσχες», τόνισε ο κ.Κρέτσος, ο οποίος υπογράμμισε ότι η προκήρυξη προέβλεπε να γίνει έλεγχος προέλευσης και τρόπου απόκτησης των οικονομικών μέσων.
«Έγινε στην πρώτη φάση, στη συνέχεια με το διαγωνισμό ανακηρύχθηκαν οι προσωρινοί υπερθεματιστές και η Επιτροπή έρχεται να ρωτάει που βρέθηκαν αυτά τα χρήματα, εάν τα διαθέτουν, εάν έχουν εξουσία διάθεσης, τα περιουσιακά στοιχεία, εάν έχουν γίνει πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, εάν διαθέτουν ακίνητα, μετοχές, ομόλογα, επαναπατρισμένα κεφάλαια κτλ.
Μέσα στη διαδικασία υπάρχουν όροι και κανόνες που καθιστούν πιθανό, ανά πάσα στιγμή, κάποιος να χάσει την άδεια.
Την Δευτέρα αναμένονται 82 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση, εάν κάποιος δεν τα φέρει θα χάσει την άδειά του αυτοδικαίως, το ορίζει η προκήρυξη στην παρ.8.4» τόνισε ο κ.Κρέτσος.
«Σε κανέναν αυτή τη στιγμή δεν έχει χορηγηθεί άδεια, δεν έχει βγει υπουργική απόφαση που να λέει "αυτοί οι τέσσερις είναι πλέον οι νέοι καναλάρχες" ...
Είμαστε σε μία διαδικασία που συνεχίζεται, με πολύ σοβαρά βήματα.
Θα εξεταστούν όλα τα σημεία που έχουν εγείρει οι τέσσερις εταιρείες στο στάδιο των προδικαστικών προσφυγών ...
Εάν κάποιος έχει πρόβλημα με μία υποψηφιότητα που δεν έχει την επάρκεια των οικονομικών μέσων ή δεν μπορεί να αποδείξει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει αυτό το τίμημα, βεβαίως και θα εξεταστεί, η Επιτροπή θα αποφανθεί και θα φέρει ένα πρακτικό προς έγκριση ή απόρριψη» τόνισε ο γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης