Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ιερώνυμος κατά Φίλη: Η εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού – Νέο μέτωπο στην κυβέρνηση

Ιερώνυμος κατά Φίλη: Η εκκλησία είναι υπόθεση ενός λαού και όχι ενός υπουργού – Νέο μέτωπο στην κυβέρνηση
Έχουμε ταχθεί δημόσια υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών τονίζουν οι ΑΝΕΛ
Στις επικρίσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη για το ρόλο της Εκκλησίας απαντά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι «η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού».
Με σημερινή επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος αποδομεί το ερώτημα Φίλη «πού ήταν η Εκκλησία στη χούντα».
«Η υπόθεση της Εκκλησίας είναι υπόθεση ενός λαού και όχι βεβαίως ενός υπουργού» επισημαίνει ο αρχιεπίσκοπος, ο οποίος κάνει λόγο για παραβίαση του Συντάγματος με τις αλλαγές που προωθεί ο Νίκος Φίλης στο μάθημα των θρησκευτικών.
Παράλληλα τονίζει ότι είναι αβάσιμες και πλασματικές οι επικρίσεις των οποιονδήποτε πολεμίων της εκκλησίας ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με την δικτατορία.
«Ο επίσημος ρόλος της Εκκλησίας στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν συνεπής και αδιάβλητος για την αποστολή της, γι' αυτό αποκλείει πλήρως τις οποιεσδήποτε ιδεοληπτικές ερμηνείες των οποιωνδήποτε επικριτών ή πολεμίων της.
Άλλωστε αν ίσχυαν οι παντελώς αβάσιμες και πλασματικές επικρίσεις ότι δήθεν η εκκλησία συνεργάστηκε με τη Δικτατορία τότε θα πρέπει να απαντηθούν από τους επικριτές της τα επόμενα σοβαρά ερωτήματα, ήτοι, αν είχε συνεργαστεί η Εκκλησία με τη Δικτατορία τότε:
1.    γιατί ενθρονίστηκε αυθαίρετα, παράνομα και αντικανονικά ο σθεναρώς να παραιτηθεί γηραιός Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
2.    γιατί απαγορεύτηκε η συνέλευση της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας και γιατί συγκροτήθηκε μια ολιγομελής «αριστίνδην» Σύνοδος εκλεκτών των Αρχιερέων τόσο για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου όσο και για τη διοίκηση της Εκκλησίας αντί της Ιεραρχίας;
3.    γιατί εκδιδόταν ανά εξάμηνο μια νέα νομοθετική παράταση για την απαγόρευση της συνέλευσης της Συνόδου της Ιεραρχίας μέχρι το 1970;
4.    γιατί σε ολόκληρη την επταετία απαγορεύτηκε οποιοσδήποτε διορισμός έστω και ενός θεολόγου στη Μέση Εκπαίδευση;
5.    γιατί δεν συνδέθηκε το πλασματικό σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» με τις θεσμικές εκφράσεις μιας πρόθυμης σε συνεργασία, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές της εκκλησιαστικής ηγεσίας» αναφέρει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος.
Το θέμα πάντως των θρησκευτικών εκτιμάται ότι θα αποτελέσει το επόμενο μέτωπο για την κυβέρνηση, καθώς οι ΑΝΕΛ διαμηνύουν ότι συντάσσονται με τις απόψεις της Εκκλησίας αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών.
Σε ανακοίνωση των ΑΝΕΛ αναφέρεται ότι κ.Καμμένος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και αντάλλαξαν απόψεις για το θέμα των θρησκευτικών.
Επιπλέον, αναφέρεται ότι Καμμένος και Ιερώνυμος θα έχουν συνάντηση την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στις 12:30, προ της τοποθέτησης του Προέδρου των ΑΝΕΛ στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα Παιδείας σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
«Οι ΑΝΕΛ με δημόσια τοποθέτησή τους έχουν ταχθεί υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας για το μάθημα των θρησκευτικών» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης