Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κρέτσος: Δεχόμαστε μια μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη

Κρέτσος: Δεχόμαστε μια μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη
Έχουμε τάσεις παλινδρόμησης σε ένα καθεστώς που αναγκάζει δημοσιογράφους να φοράνε περούκες είπε ο κ.Κρέτσος
Την θέση ότι η κυβέρνηση δέχεται μιντιακή επίθεση «από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη» διατύπωσε ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Λ. Κρέτσος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πρώτο διεθνές συνέδριο για την ψηφιακή δημοκρατία, αναφέρθηκε στην εξέλιξη της τεχνολογίας και το πώς αυτή επαναστατικοποιεί τη διανομή της είδησης.
«Στην Ελλάδα έχουμε τάσεις παλινδρόμησης, σε ένα καθεστώς που αναγκάζει τους δημοσιογράφους να φοράνε περούκες.
Δεχόμαστε μία μιντιακή επίθεση από όσους δεν δέχονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, από όσους δεν αναγνωρίζουν το συνταγματικό δικαίωμα της Πολιτείας να βάλει κανόνες» είπε ο κ.Κρέτσος, τονίζοντας ότι «η νέα γενιά στον χώρο πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και να στήσει ένα πιο διάφανο λειτουργικό μιντιακό σύστημα, που θα πατάει σε κανόνες δεοντολογίας».
«Οι άδειες  έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να σταθούμε και εμείς (σ.σ. ΓΓΕΕ) ως ρυθμιστική Αρχή, στις νέες προκλήσεις και σε νομοθετικό επίπεδο και σε επίπεδο πολιτικής και σε επίπεδο τεχνολογίας.
Παρά την καταστροφολογία κάποιων για την παραδοσιακή δημοσιογραφία, που μιλούν για κατάργηση μισθωτών από την έλευση της τεχνολογίας, αντίστοιχη τάση έχουμε και με τη θεοποίηση του διαδικτύου» τόνισε ο κ. Κρέτσος, ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι λάθος να μην παρατηρήσουμε τις ριζικές αλλαγές στη διανομή των ειδήσεων που προκύπτουν από τη ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης