Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Phoenix Capital: Έρχεται 2ος γύρος κρίσης, καταρρέει η εμπιστοσύνη στις κεντρικές τράπεζες

Phoenix Capital: Έρχεται 2ος γύρος κρίσης, καταρρέει η εμπιστοσύνη στις κεντρικές τράπεζες
Όταν τελικά οι μετοχές προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, τότε θα ξυπνήσουμε απότομα, προειδοποιεί η Phoenix Capital
Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται στα πρόθυρα ακόμα μιας κρίσης, η οποία θα πυροδοτηθεί από μια κρίση εμπιστοσύνης στις κεντρικές τράπεζες, εκτιμά η ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, Phoenix Capital.
Αναλυτικότερα υπογραμμίζει πως... όλα είναι αφήγημα.
Ο τελευταίος μύθος που προμοτάρεται από τους οικονομικούς κύκλους είναι ότι η μέση ανάπτυξη εισοδήματος εκτινάχτηκε υψηλότερα το τελευταίο έτος.
Όσοι προμοτάρουν αυτόν τον μύθο προφανώς δεν έχουν ασχοληθεί να διαβάσουν πραγματική έκθεση και δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει η λέξη «μέση».
Φωτεινή εξαίρεση ο John Williams, ο οποίος πράγματι ασχολήθηκε να διαβάσει μια έκθεση και βρήκε ότι η μεθοδολογία έχει αλλάξει, ώστε να περιλαμβάνει έσοδα από τόκους, με βάση υψηλότερα επιτόκια από αυτά που ισχύουν σήμερα.
Με αυτό τον τρόπο, η στατιστική υπηρεσία μπόρεσε να ισχυριστεί πως τα έσοδα από τόκους αυξήθηκαν κατά 111% την περίοδο που τα δολαριακά επιτόκια βρίσκονταν μόλις στο 0,25%.
Επ’ ευκαιρία, τονίζει η Phoenix Capital, ο Λευκός Οίκος ελέγχει τη στατιστική υπηρεσία.
Θα πρέπει να είναι απολύτως σύμπτωση ότι ενόψει των προεδρικών εκλογών, ξαφνικά τα στοιχεία έγινα πολύ καλύτερα, επί τη βάση φανταστικών υποθέσεων, σχολιάζει σκωπτικά η Phoenix Capital.
Η έκθεση για το μέσο εισόδημα είναι μόνο η τελευταία στο πλαίσιο της οικονομικής προπαγάνδας, με πολιτική παρέμβαση.
Αυτή η προπαγάνδα περιλαμβάνει και τα στοιχεία για την απασχόληση.
Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως η αγορά εργασίας είναι ισχυρή και οι ΗΠΑ έχουν πετύχει «πλήρη απασχόληση».
Αφήνοντας κατά μέρος το γεγονός ότι 94 εκατομμύρια άνθρωποι είναι έξω από το εργατικό δυναμικό, και 46 εκατομμύρια επιβιώνουν χάρη στα κουπόνια τροφίμων, ας εστιάσουμε στην έννοια της "θέσης εργασίας".
Όταν κάποιος παίρνει μια "δουλειά", αυτό το άτομο αρχίζει να πληρώνει "τον φόρο εισοδήματος."
Η κυβέρνηση αγαπά τον φόρο εισοδήματος, επειδή χρηματοδοτεί τα κρατικά ταμεία.
Για αυτό είναι εξαιρετικά περίοδο που ενώ οι θέσεις εργασίας αυξάνονται, οι φόροι εισοδήματος που εισπράττονται έχουν υποχωρήσει τα τελευταία δύο έτη.
Είτε αυτές οι "δουλειές" δεν πληρώνουν πραγματικά εισοδήματα... ή δεν υπάρχει στην πραγματικότητα οι «θέσεις εργασίας», τονίζει η Phoenix Capital.



Τα δεδομένα συνεχίζουν να καταρρέουν.
Αν θέσεις εργασίας δημιουργούνται και τα προσωπικά εισοδήματα αυξάνονται, οι φόροι εισοδήματος θα έπρεπε να αυξάνονται.
Αυτό δε συμβαίνει, σημειώνει η Phoenix Capital, προσθέτοντας ότι αυτό υποδηλώνει πως η πραγματική οικονομική ανάπτυξη είναι στην πραγματικότητα πολύ χαμηλότερη από τη βασική αφήγηση των χρηματοοικονομικών μέσων.
Οι μετοχές δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα στην πραγματικότητα, διότι πιστεύουν στη «διαφήμιση», που λέει ότι η οικονομία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και ότι βρισκόμαστε σε ανάκαμψη.
Όταν τελικά οι μετοχές προσαρμοστούν στην πραγματικότητα, τότε θα ξυπνήσουμε απότομα, προειδοποιεί η Phoenix Capital.
Η ίδια πιστεύει πως οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται στα πρόθυρα ακόμα μιας κρίσης, η οποία θα πυροδοτηθεί από μια κρίση εμπιστοσύνης στις κεντρικές τράπεζες.
Ο πρώτος γύρος προκλήθηκε από τις τράπεζες της Wall Street, όμως ο επόμενος γύρος, ο δεύτερος, θα είναι πολύ χειρότερος, καθώς η εμπιστοσύνη στις κεντρικές τράπεζες θα έχει καταρρεύσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης