Τελευταία Νέα
Οικονομία

Χαρίτσης: Το 2016 θα κατευθυνθούν 6,75 δισ ευρώ από τα ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία

Χαρίτσης: Το 2016 θα κατευθυνθούν 6,75 δισ ευρώ από τα ΕΣΠΑ στην πραγματική οικονομία
Η ανασυγκρότηση της οικονομίας με όρους δίκαιης ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι υπόθεση κεντρικού κυβερνητικού σχεδιασμού απλώς και μόνο
Την πεποίθηση του ότι ο στόχος της κυβέρνησης  για απορρόφηση της τάξης του 7% στα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, θα επιτευχθεί εμφανίζεται ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.
Σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη kontranews, ο κ. Χαρίτσης μιλά για τις προτεραιότητες του υπουργείου του, οι οποίες συνδέονται με την ταχεία υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ μέσα από δράσεις επιχειρηματικότητας. 
Οπως υπογραμμίζει, στόχος της κυβέρνησης είναι «μέσα στο 2016 να κατευθυνθούν συνολικά 6,75 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ, αναπτυξιακός νόμος κ.ά.) συν άλλα 3,5 δισ. από την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου».
Ωστόσο, επισημαίνει πως «η ανασυγκρότηση της οικονομίας με όρους δίκαιης ανάπτυξης δεν μπορεί να είναι υπόθεση κεντρικού κυβερνητικού σχεδιασμού απλώς και μόνο».
Τέλος, ενόψει του δεύτερου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης εκφράζει την άποψη ότι «το κόμμα της Αριστεράς οφείλει να ελέγχει το κυβερνητικό έργο, αλλά και να παράγει το ίδιο πολιτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης