Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: To debate μεταξύ Clinton - Trump και τα χρηματιστήρια

MarketWatch: To debate μεταξύ Clinton - Trump και τα χρηματιστήρια
Οι αναλυτές περιγράφουν πως το debate μεταξύ Trump και Clinton θα επηρεάσει την πορεία των χρηματιστηρίων
Στο πρώτο debate των Hillary Clinton και Donald Trump είναι επικεντρωμένοι οι επενδυτές της Wall Street, αναζητώντας ενδείξεις για μια δυναμική μετατόπιση στον αγώνα, σύμφωνα με το MarketWatch.
Όπως αναφέρεται ανάλογα με την εμφάνιση των δυο υποψηφίων δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα τράνταγμα στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές, ενώ επισημαίνεται ότι το debate αναμένεται να είναι το σημαντικότερο γεγονός της εβδομάδας.
Σε μια πρόσφατη δημοσκόπηση του McClatchy-Marist, η Clinton προηγείται με 48% έναντι 41% του Trump.
«Η αγορά μπορεί να αντιδράσει με μια εμφανή αλλαγή στη δυναμική» δήλωσε ο Randy Frederick του Schwab Center for Financial Research.
«Την Τρίτη δεν αποκλείεται κάποια μεταβλητότητα» τονίζει ο ίδιος.



Το μόνο πράγματα που θα παρακολουθούν οι αγορές είναι εάν κάποιος από τους υποψήφιους εμφανιστεί τρομαγμένος», δήλωσε ο Brad McMillan από το Commonwealth Financial Network.
«Η αντίδραση της αγοράς θα εξαρτηθεί πιθανότατα από την επιτυχία του κάθε υποψήφιου να δαιμονοποιήσει τις προτάσεις του αντιπάλου του, και πόσο αποτελεσματική είναι η δική του άμυνα» είπε ο ίδιος.
Ωστόσο, η απόδοση του εκάστοτε υποψηφίου θα επηρεάσει και ξεχωριστούς κλάδους του χρηματιστηρίου.
«Για παράδειγμα, αν ο Donald Trump θεωρηθεί ότι είχε την καλύτερη απόδοση τότε αναμένω ότι ο υποτομέας της βιοτεχνολογίας θα παρουσιάσει υψηλές αποδόσεις την Τρίτη (27/9)», δήλωσε ο Chris Zaccarelli, επικεφαλής επενδύσεων της Cornerstone Financial Partners.
«Αντιθέτως, αν η Hillary Clinton έχει καλύτερη επίδοση τότε θα περίμενε κανείς ότι ο εν λόγω τομέας θα παρουσιάσει υστέρηση έναντι των άλλων» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης