Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: Στους 177 πλέον οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στη Μεσόγειο

Αίγυπτος: Στους 177 πλέον οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο στη Μεσόγειο
Ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στα 169 άτομα, ωστόσο επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το συνολικό αριθμό των επιβαινόντων
Επιπλέον οκτώ πτώματα μεταναστών ανασύρθηκαν σήμερα (27/9) από τις αιγυπτιακές αρχές στη Μεσόγειο, λόγω του τραγικού ναυάγιου που έλαβε χώρα την Τετάρτη (21/9), διαμορφώνοντας πλέον τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 177.
Παράλληλα, ο αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στα 169 άτομα, ωστόσο επικρατεί σύγχυση αναφορικά με το συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, καθώς οι αρχικές πληροφορίες για την ύπαρξη 600 μεταναστών στο πλοίο φαίνεται ότι διαψεύδονται.
Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Διεθνές Οργανισμός Μετανάστευσης, τα ακριβή αίτια του ναυαγίου ερευνώνται ακόμα, με την ανατροπή του πλοίου λόγω υπερβολικού αριθμού επιβατών να θεωρείται ως ο κυριότερος λόγος.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι διακινητές, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν πως υπήρχε υπερπληρώθητα στο πλοίο, επέτρεψαν την επιβίβαση 50 ακόμα ατόμων, γεγονός που πιθανότατα οδήγησε στο τραγικό περιστατικό.
Να σημειώσουμε ότι οι μετανάστες προέρχονται κυρίως από την Αίγυπτο, το Σουδάν, την Ερυθραία και τη Σομαλία, ενώ πιστεύεται ότι προορισμός τους ήταν η Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης