Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι δάσκαλοι για το ωρολόγιο πρόγραμμα στο ολοήμερο

Στο ΣτΕ προσφεύγουν οι δάσκαλοι για το ωρολόγιο πρόγραμμα στο ολοήμερο
Να ακυρωθεί η απόφαση που προβλέπει πως η διδασκαλία του μαθήματος της αισθητικής αγωγής - μουσικής ανατίθεται σε δασκάλους
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητώντας, προκειμένου να ακυρωθεί ως «αντισυνταγματική» η απόφαση του υπουργείο Παιδείας για το ωρολόγιο πρόγραμμα ενιαίου τύπου στο ολοήμερο του Δημοτικού σχολείου.
Επίσης, η Ομοσπονδία ζητά από το Συμβούλιο να ακυρωθεί η ίδια απόφαση του Νίκου Φίλη κατά το σκέλος εκείνο που προβλέπει ότι η διδασκαλία του μαθήματος της αισθητικής αγωγής - μουσικής ανατίθεται σε δασκάλους.
«Η απόφαση του υπουργού Παιδείας είναι αντισυνταγματική, καθώς για τον καθορισμό των ωρολογίων προγραμμάτων των σχολείων απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση», αναφέρουν οι δάσκαλοι, προσθέτοντας πως εισάγονται εξαιρέσεις από την δυνατότητα εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, καθώς εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται ή είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ή οι γονείς πάσχουν από χρόνιες παθήσεις ή οι γονείς έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα απεξάρτησης.
Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν στην προσφυγή τους ότι οι δάσκαλοι δεν έχουν τη στοιχειώδη κατάρτιση και εξειδίκευση, όπως και πλήρη ακαδημαϊκή ανάλογη μόρφωση για να διδάξουν το μάθημα της μουσικής, όπως προβλέπει η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση.
Τέλος, τονίζουν ότι παραβιάζονται οι αρχές της αξιοκρατίας, της καταλληλότητας και της ικανότητας, ενώ θίγεται το δημόσιο συμφέρον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης