Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Επιστολή Ιερώνυμου σε Τίπρα: Πολιτεία είναι μόνο ο υπουργός; - Η λουδοβίκεια άποψη του Φίλη

Επιστολή Ιερώνυμου σε Τίπρα: Πολιτεία είναι μόνο ο υπουργός; - Η λουδοβίκεια άποψη του Φίλη
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ασκεί αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη
Επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ασκώντας αυστηρή κριτική στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τη συμπεριφορά του απέναντι στην Εκκλησία.
Το κείμενο της επιστολής είναι πανομοιότυπο και το αρχιεπισκοπικό γράμμα εδράζεται σε δύο σκέλη:
Στο πρώτο ο Αρχιεπίσκοπος εκφράζει τη δυσφορία του για τις δηλώσεις και τις απόψεις που διατύπωσε ο Νίκος Φίλης για τον ρόλο της Εκκλησίας, ενώ στο δεύτερο σκέλος της επιστολής γίνεται κριτική με πολλά και ιδιαίτερα αναλυτικά παραδείγματα στο νέο πρόγραμμα σπουδών των Θρησκευτικών.
Πιο αναλυτικά, λοιπόν, σχετικά με τον κ. Φίλη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρει «μέχρι σήμερα η δημόσια επιχειρηματολογία του κ. Υπουργού Παιδείας, Έρευνας καί Θρησκευμάτων κατέληγε διαρκώς με την επωδό ότι ''η Πολιτεία αποφασίζει'', σαφώς υπονοώντας ότι η Εκκλησία επιθυμεί να ποδηγετήσει στην Πολιτεία.
Άραγε στην δημοκρατική μας πατρίδα έχει χώρο η λουδοβίκεια άποψη ότι Πολιτεία είναι μόνο ο Υπουργός;
Το ότι επαναλαμβάνεται διαρκώς ότι άρθρο 3 παρ. 1 του Συντάγματος έχει χαρακτήρα αριθμητικής διαπιστώσεως, όταν γίνεται λόγος για επικρατούσα θρησκεία, είναι κάτι ασήμαντο για την λήψη πολιτικών αποφάσεων σε μία δημοκρατία, εφ’ όσον πρόκειται για ζητήματα θρησκευτικής εκπαιδεύσεως;
Όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, ο κ. Ιερώνυμος επισημαίνει ότι η Ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την σύγκριση με τα άλλα θρησκεύματα και δόγματα.
«Η σύγκριση όπως προϋποθέτει ότι το μάθημα παρέχει στο μαθητή συνεκτική και πλήρη εικόνα της ιδιαιτερότητας της Ορθοδοξίας» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης