Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Ρίχνουμε 6,75 δισεκ. στην πραγματική οικονομία – Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα

Χαρίτσης: Ρίχνουμε 6,75 δισεκ. στην πραγματική οικονομία – Έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα
Έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται έργα από το πακέτο Juncker, όπως η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
Την θέση ότι έχουν ενεργοποιηθεί όλα τα κοινοτικά προγράμματα και ότι θα πέσουν 6,75 δισεκατομμύρια ευρώ στην πραγματική οικονομία διατύπωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλ. Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του Στο Κόκκινο ο κ.Χαρίτσης υποστήριξε πως ήδη έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται έργα από το πακέτο Juncker, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας.  
Ο υφυπουργός υποστήριξε πως ανακοινώθηκαν και νέα προγράμματα για τα ΕΣΠΑ, ότι προχωρούν οι προσκλήσεις για τη μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ότι έκλεισε ο πρώτος κύκλος, ενώ σύντομα θα ανοίξει και ο δεύτερος κύκλος., επισημαίνοντας ότι είναι αυτονόητη η εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκηση.
«Ενισχύουμε τη ρευστότητα των προγραμμάτων,  προχωρούμε στην ταυτοποίηση μελετών για έργα που είναι επαναλαμβανόμενα έτσι ώστε να υπάρχουν πρότυπα.
Ήδη προσκλήσεις που έχουν εκδοθεί για το  περιβάλλον έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια και αφορούν τις υποδομές{..}» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, τονίζοντας ότι «δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να μοιράσουμε λεφτά και να τους αφήσουμε στο έλεος του θεού».
«Θέλουμε μια σοβαρή διαδικασία αξιολόγησης έτσι ώστε τα έργα να πληρούν τις ανάγκες της κοινωνίας και να ενισχύουμε τη δυνατότητα των δήμων να προχωρούν σε αντίστοιχα έργα» τόνισε ο κ.Χαρίτσης, αναφέροντας ότι το σχέδιο Juncker προϋποθέτει την ιδιωτική συμμετοχή ανεξαρτήτως της φύσης του έργου.
«Εμείς συλλέξαμε από τους εποπτευόμενους φορείς έργα ώριμα που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο σχέδιο και αφορά ενεργειακά έργα και υποδομών» τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών, υπογραμμίζοντας πως μέσω του απευθείας δανεισμού της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχουν διασφαλιστεί 1,4 δισ. ευρώ, με τα οποία σε συνδυασμό με πόρους του ΕΣΠΑ θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα όπως η γραμμή 4 του μετρό της Αθήνας και η επέκταση φυσικού αερίου σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
«Ήδη έχουμε ψηφισμένο το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα δέχεται τα 4 από τα 8 καθεστώτα ενίσχυσης.
Υπάρχει ένα πλέγμα αποφάσεων που θα συνεισφέρουν στην αναβάθμιση της οικονομία μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Ο σχεδιασμός γίνεται με βάση και την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού, θα προχωρήσουμε σε πλήρη εκτέλεση του σχεδίου επενδύσεων{..}.
Έτσι,  6,75 δισεκατομμύρια ευρώ θα πέσουν στην πραγματική οικονομία σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες πρωτοβουλίες» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, τονίζοντας ότι το επόμενο κρίσιμο 4μηνο η ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων για την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού θα δώσει τη δυνατότητα να μιλάμε με άλλους όρους για την ελληνική οικονομία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης