Κοινωνία

Συνεδριάζει σήμερα το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – Κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά

tags :
Συνεδριάζει σήμερα το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες – Κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά
Αγωνία σε εργαζόμενους, καναλάρχες, κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί σήμερα η πολυαναμενόμενη διάσκεψη της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει για τη συνταγματικότητα και τη νομιμότητα του νόμου Παππά για το διαγωνισμό και τον τρόπο χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών.
Το ζήτημα έχει αναδειχθεί σε μείζον πολιτικό θέμα καθώς έχει αποτελέσει σημείο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ενώ παράλληλα παρακολουθείται με αγωνία από τους σημερινούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ που δεν έλαβαν άδεια και σαφώς από τους εργαζόμενους στα Μέσα αυτά.
Πάντως, κατά τη σημερινή διάσκεψη δεν αναμένεται να ανακοινωθούν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες μάλλον θα πρέπει να αναμένονται από το Νοέμβριο.
Ωστόσο, θα σκιαγραφηθούν οι προθέσεις των δικαστών για το ποια θα είναι η τελική τους αποφάση.
Σημειώνεται ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ καλείται να κρίνει τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna, Αlpha, Skai, Star Channel και Epsilon TV (E-TV), καθώς και της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.
Οι προσφυγές των καναλιών συζητήθηκαν στις 4 Ιουλίου 2016 ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ, στην οποία πρόεδρος ήταν ο Νικόλαος Σακελλαρίου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Παπαγεωργίου, ενώ συμμετείχαν 30 ακόμη δικαστές μεταξύ των οποίων και τρεις αντιπρόεδροι.
Με τις προσφυγές τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στρέφονται κατά του συνόλου του νομοθετικού πλαισίου χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών για τη μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).
Ειδικότερα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις επίμαχες προσφυγές τους, που πρόκειται να εξετάσει η Ολομέλεια του ΣτΕ στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, στρέφονται, μεταξύ των άλλων, κατά όλων των αποφάσεων που αφορούν το σύνολο της διαδικασίας των δημοπρατούμενων αδειών, όπως είναι η από 1/3/2016 απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της διαγωνιστικής διαδικασίας των αδειών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής «ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» και παράλληλα ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Παράλληλα, στρέφονται κατά του νόμου 4339/2015 για την αδειοδότηση της επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής, αλλά και όλων των άλλων προγενέστερων και μεταγενέστερων υπουργικών αποφάσεων σχετικών με το ζήτημα της χορήγησης των 4 αδειών τηλεοπτικών σταθμών επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης