Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Erian: Η κρίση της Deutsche Bank δεν αποτελεί μια «στιγμή Lehman Brothers» για την Ευρώπη

El-Erian: Η κρίση της Deutsche Bank δεν αποτελεί μια «στιγμή Lehman Brothers» για την Ευρώπη
«Η μεταβλητότητα της μετοχής της Deutsche Bank θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση προς τους επενδυτές για τους κινδύνους που πηγάζουν από την εξασθένηση που προκαλεί η τεράστια ρευστότητα με την οποία τροφοδοτούν τις αγορές οι κεντρικές τράπεζες»
Η κρίση φερεγγυότητας της Deutsche Bank δεν αποτελεί απαραίτητα μια «στιγμή Lehman Brothers» για την Ευρώπη, αλλά παραμένει ένας μεγάλος κίνδυνος, όπως επεσήμανε ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, πρώην (συν)διευθύνων σύμβουλος του επενδυτικού κολοσσού PIMCO και νυν πρόεδρος του Συμβουλίου Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Αμερικανού προέδρου, Barack Obama.
Σε δηλώσεις του σήμερα Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, ο El-Erian υποστήριξε, ότι η μεταβλητότητα της μετοχής της Deutsche Bank θα πρέπει να λειτουργήσει ως προειδοποίηση προς τους επενδυτές για τους κινδύνους που πηγάζουν από την εξασθένηση που προκαλεί η τεράστια ρευστότητα με την οποία τροφοδοτούν τις αγορές οι κεντρικές τράπεζες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα συνιστούν νέους λόγους ανάσχεσης της ανάπτυξης στην Ευρώπη και θα μπορούσαν να προκαλέσουν έναν «μεταδιδόμενο» κίνδυνο στις διεθνείς αγορές.
Η τιμή της μετοχής της Deutsche Bank στις ΗΠΑ καταγράφει σήμερα άνοδο 15% λόγω πληροφοριών που μεταδόθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ότι η τράπεζα πλησιάζει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές εποπτικές αρχές για τον περιορισμό σε 5,4 δισ. δολάρια του προστίμου έως 14 δισ. δολάρια που αντιμετωπίζει αναφορικά με τις πρακτικές της στην πώληση ομολόγων τιτλοποιημένων στεγαστικών απαιτήσεων στις ΗΠΑ.
Σε χθεσινές του δηλώσεις στο ίδιο δίκτυο, ο El-Erian είχε αναφέρει, ότι η χαμηλή ανάπτυξη παγκοσμίως θα πρέπει να εκληφθεί ως προειδοποίηση για τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες του κόσμου, ζητώντας από τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δημοσιονομικές πρωτοβουλίες για να αποφευχθεί μια διεθνής οικονομική ύφεση και αστάθεια στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης