Τελευταία Νέα
Διεθνή

Visco (EKT): Σοφό να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο κρατικής διάσωσης των τραπεζών

Visco (EKT): Σοφό να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο κρατικής διάσωσης των τραπεζών
Ο Visco εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης της ΕΚΤ «δε λήγει τον Μάρτιο του 2017»
Η κρατική βοήθεια στις ιταλικές τράπεζες είναι κάτι που θα πρέπει να αξιολογηθεί, ακόμα και αν παραμένει μακρινή πιθανότητα, σημείωσε σήμερα, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, ο Ignazio Visco, κεντρικός τραπεζίτης της Ιταλίας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Il Foglio».
«Είναι σοφό να προετοιμαζόμαστε για την ιδέα μιας κρατικής διάσωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σχετικά με το αν οι ξένοι επενδυτές επενδύουν στις ιταλικές τράπεζες, ο Visco επισήμανε πως η εθνικότητα των μετόχων δεν έχει σημασία, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι «η δυνατότητα τους να εγγυηθούν την σταθερότητα».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί στην Ιταλία οφείλονται στο υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας και όχι στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.
Ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα της Ιταλίας τον Δεκέμβριο, για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας δήλωσε πως είναι αναγκαίο για να προχωρήσει η χώρα στον δρόμο των αλλαγών.
Παράλληλα, ο Visco απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικές με τη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Μεταξύ άλλων, εξέφρασε την άποψη πως θα ήταν λογικό για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να υπερβεί τον στόχο του 2% για κάποιο διάστημα, ώστε να αντισταθμίσει τη μακρά περίοδο που βρισκόταν υπό αυτό το ποσοστό.
Προσέθεσε, πάντως, πως προς το παρόν η ΕΚΤ πρέπει να μείνει προσηλωμένη στο πως ο πληθωρισμός θα προσεγγίσει το 2%.
Τέλος, ο Visco εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως το πρόγραμμα νομισματικής χαλάρωσης της ΕΚΤ «δε λήγει τον Μάρτιο του 2017», καθώς η τράπεζα έχει δεσμευτεί να το επεκτείνει, αν κριθεί απαραίτητο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης