Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Θλίβομαι που «εκκλησιαστικά» πρόσωπα προσέβαλαν τον Φίλη

Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Θλίβομαι που «εκκλησιαστικά» πρόσωπα προσέβαλαν τον Φίλη
«Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας»
Την βαθιά του θλίψη για τους απρεπείς χαρακτηρισμούς «εκκλησιαστικών» προσώπων σε βάρος του Νίκου Φίλη εξέφρασε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, Δαμασκηνός.
«Θλίβομαι βαθύτατα διότι εκ στόματος κάποιων “εκκλησιαστικών” προσώπων ακούστηκαν πρόσφατα απρεπείς και απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί που οπωσδήποτε σας προσβάλλουν», αναφέρει σε επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός.
«Σαφώς δεν συμβιβάζονται με το χριστιανικό ήθος και ασφαλώς δεν εκφράζουν όλους μας.
Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές τοποθετήσεις, απόψεις και προσεγγίσεις, όπως είναι φυσικό σε μια ελεύθερη κοινωνία, αλλά ο σεβασμός στην προσωπικότητα του άλλου είναι χριστιανική εντολή και προϋπόθεση δημοκρατίας», συμπληρώνει την ορθή τοποθέτηση του ο Μητροπολίτης.
Σημειώνεται ότι εκτός από τα βαριά λόγια που ακούστηκαν από φορείς της Εκκλησίας για τον Νίκο Φίλη, με αφορμή τις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, πήγε ένα βήμα παραπέρα.
«Το παχύ στομάχι δεν γεννά έξυπνο νου» και λοιπές παρόμοιες εκφράσεις, ήταν μερικές μόνο από τις τοποθετήσεις φυλλαδίου που μοιράστηκε, το οποίο περιείχε χαρακτηρισμούς που είχε εκφράσει ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για τον κ. Φίλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης