Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιθετική διαδικτυακή επέκταση σε 5 χώρες χρηματοδοτεί η ING μέσω 7 χιλ. απολύσεων

Επιθετική διαδικτυακή επέκταση σε 5 χώρες χρηματοδοτεί η ING μέσω 7 χιλ. απολύσεων
Το μοντέλο δυναμικής ψηφιακής επέκτασης της ING απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχές στη Γερμανία, όπου η ολλανδική τράπεζα εστίασε στην ελαχιστοποίηση της φυσικής της παρουσίας και στην πραγματοποίηση της λιανικής της τραπεζικής αποκλειστικά μέσω διαδικτύου
Την επένδυση 800 εκατ. ευρώ σε μια νέα τραπεζική πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας που θα λειτουργήσει τα επόμενα πέντε χρόνια σταδιακά στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γαλλία, στην Αυστρία και στην Τσεχία, ανακοίνωσε την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 η ολλανδική τράπεζα ING, η οποία παράλληλα θα προχωρήσει σε 7 χιλ. απολύσεις.
Οι συγκεκριμένες τραπεζικές αγορές ενδιαφέρουν την ING επειδή διαθέτουν ισχυρή παρουσία τοπικών τραπεζών, την κυριαρχία των οποίων θα επιχειρήσει να «σπάσει» μέσω της παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών και ελάχιστων φυσικών καταστημάτων.
Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τραπέζης, Ralph Hamers, 3-4 χρόνια πριν η «τραπεζική ψηφιακοποίηση» λάμβανε χώρα κυρίως σε κάποιες λίγες βορειο-ευρωπαϊκές χώρες, όμως τώρα αυξάνει τον ρυθμό της σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.
Το μοντέλο δυναμικής ψηφιακής επέκτασης της ING απεδείχθη ιδιαίτερα επιτυχές στη Γερμανία, όπου η ολλανδική τράπεζα εστίασε στην ελαχιστοποίηση της φυσικής της παρουσίας και στην πραγματοποίηση της λιανικής της τραπεζικής αποκλειστικά μέσω διαδικτύου, κερδίζοντας μάλιστα πελάτες από τον γερμανικό τραπεζικό γίγαντα Deutsche Bank.
Όπως ανακοινώθηκε, οι 7 χιλ. απολύσεις προορίζονται να μειώσουν το λειτουργικό κόστος του ομίλου ING κατά 900 εκατ. ευρώ ετησίως μέχρι το 2021, με τα απολυόμενα στελέχη της να αντιπροσωπεύουν περίπου το 12% των 52 χιλ. εργαζομένων της, καθώς οι 1.000 από τους 7.000 υπό απόλυση εργαζόμενους αναμένεται να απολυθούν από προμηθευτές της, αντί από την ίδια την τράπεζα.
Οι απολύσεις - εκ των οποίων 3,5 χιλ. στο Βέλγιο και 2,3 χιλ. στην Ολλανδία - έχουν συγκεντρώσει τα πυρά των εργατικών συνδικάτων της ING, του μεγαλύτερου ομίλου παροχής χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών της Ολλανδίας.
Ιδιαίτερα στις χώρες της Benelux (Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο), η ING πρόκειται να απορροφήσει τη θυγατρική της τράπεζα Record Bank, που είναι η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα αποκλειστικά λιανικής τραπεζικής του Βελγίου.
Οι απολύσεις που ανακοίνωσε η ING θα της κοστίσουν 1,1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ θα βαρύνει τα αποτελέσματά της για το πρώτο τρίμηνο του 2017 (κυρίως για αποζημιώσεις απόλυσης).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης