Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδος το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις

Παυλόπουλος: Αυτονόητο δικαίωμα της Ελλάδος το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις
Παυλόπουλος: Κατά την ναζιστική Κατοχή, η Αθήνα συμβόλιζε την πόλη του ΟΧΙ, την πόλη της εθνικής αντίστασης, της έκρηξης ελευθερίας, διότι υπήρξε πάντοτε «αιώνια κιβωτός» του παγκόσμιου πολιτισμού
Στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και τον εφιάλτη του ναζισμού εστίασε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Αθήνας από τη ναζιστική Κατοχή.
Ο Παυλόπουλος έκανε λόγο για «αυτονόητο δικαίωμα» της Ελλάδος όσον αφορά και στο κατοχικό δάνειο και στις γερμανικές αποζημιώσεις, που είναι «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφερόμενος στα «μορφώματα του ναζισμού που ακόμη βλέπουμε και στην πατρίδα μας, δεν πρέπει να τα υποτιμάμε, αλλά ούτε κι η Ευρώπη να τα υποτιμά διότι εκεί είναι εντονότερα».
Για να καταπολεμηθεί ο εφιάλτης του ναζισμού πρέπει να υποστηριχθεί η αξία του ανθρώπου.
«Κάθε φοβικό σύνδρομο είναι ντροπή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αυτά τα μορφώματα συνιστούν κίνδυνο διάλυσης του κοινωνικού ιστού της Ευρώπης.
Με αφορμή την έκθεση «Αθήνα 1940-1944, Η πόλη και οι άνθρωποί της. Πόλεμος, Κατοχή, Αντίσταση, Απελευθέρωση» την οποία εγκαινίασε, ο Παυλόπουλος δήλωσε, ότι «σε αυτήν την περίοδο η Αθήνα συμβόλιζε την πόλη του ΟΧΙ, την πόλη της εθνικής αντίστασης, της έκρηξης ελευθερίας, διότι υπήρξε πάντοτε 'αιώνια κιβωτός' του παγκόσμιου πολιτισμού. Και η Θεσσαλονίκη όμως διαθέτει τις αντίστοιχες περγαμηνές αντίστασης, υπερασπίστηκε την ελληνικότητα που αποτελεί εθνικό χρέος να ακολουθήσουμε εκείνο το παράδειγμα».
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο και για «την πόλη που πλήρωσε το τίμημα των ομοεθνών μας Εβραίων. Αυτές οι δυο πόλεις, φάροι του πολιτισμού, έχουν κοινή πορεία», επεσήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης