Τελευταία Νέα
Διεθνή

Standard and Poor's: Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Deutsche Bank σε «BBB+/A-2» - «Αρνητικό» outlook

Standard and Poor's: Αμετάβλητη η αξιολόγηση της Deutsche Bank σε «BBB+/A-2» - «Αρνητικό» outlook
Βασικότερη πρόκληση της τραπέζης αποτελεί η αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού της μοντέλου, ώστε να επιτύχει μεγαλύτερα κέρδη και να ενισχύσει τα εποπτικά της κεφάλαια
Σε «BBB+/A-2» άφησε σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 την πιστοληπτική αξιολόγηση της «πολιορκούμενης» γερμανικής τραπέζης Deutsche Bank ο διεθνής οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor's (S&P), με την προοπτική (outlook) επαναξιολόγησής της να παραμένει «αρνητική».
Η σημερινή ανακοίνωση του S&P αποτελεί την αντίδρασή της στην ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη μείωση του τεράστιου προστίμου έως 14 δισ. ευρώ που αντιμετωπίζει.
Όπως συνεχίζει να εκτιμά ο διεθνής οίκος, η Deutsche Bank θα χρησιμοποιήσει και τα 5,5 δισ. ευρώ προβλέψεων που έχει δημιουργήσει υπέρ της νομικής διευθέτησης του ζητήματος παραβάσεων κατά την έκδοση και αναδοχή τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων κατοικίας (RMBS) στις ΗΠΑ την περίοδο 2005-2007.
Επιπλέον, ο S&P θεωρεί, ότι η τράπεζα θα χρειαστεί και τα 1,7 δισ. ευρώ που εμφανίζει ως λιγότερο πιθανή δυνητική υποχρέωση από ενδεχόμενες νομικές συνέπειες, καθώς και κεφάλαια πέρα από αυτά, όμως σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει θα είναι σημαντικά μικρότερο από το αρχικό των 14 δισ. ευρώ.
Σε αυτή τη βάση, ο διεθνής οίκος θεωρεί, ότι ο προσαρμοσμένος για κινδύνους δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (RAC ratio) της Deutsche Bank, που είχε διαμορφωθεί σε 8,6% στο τέλος του 2015, θα παραμείνει σε συμφωνία με την εκτίμηση του S&P ότι «η κεφαλαιοποίηση και τα κέρδη της τραπέζης είναι επαρκή».
Ο διεθνής οίκος επισημαίνει, ότι κατά τη γνώμη του η Deutsche Bank βελτιώνει τη διαχείριση των κινδύνων που αντιμετωπίζει και την εταιρική της κουλτούρα αναφορικά με την αντιμετώπιση των παρελθουσών αποτυχιών διακυβέρνησής της, τις οποίες έφεραν στην επιφάνεια οι νομικές προσφυγές εναντίον της.
Βασικότερη πρόκληση της τραπέζης αποτελεί η αναδιάρθρωση του επιχειρηματικού της μοντέλου, ώστε να επιτύχει μεγαλύτερα κέρδη και να ενισχύσει τα εποπτικά της κεφάλαια, ένας τομέας στον οποίο υστερεί σε σύγκριση με τις ανταγωνίστριες τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης