Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δίχως μεγάλο νικητή το δεύτερο debate Clinton – Trump – Υψηλών τόνων αντιπαράθεση

tags :
Δίχως μεγάλο νικητή το δεύτερο debate Clinton – Trump – Υψηλών τόνων αντιπαράθεση
Δημοσκόπηση του CNN δείχνει πάντως και πάλι νικήτρια την Clinton
Δίχως μεγάλο νικητή ολοκληρώθηκε το δεύτερο debate μεταξύ της Hillary Clinton και του Donald Trump, οι οποίοι διεκδικούν το προεδρικό αξίωμα των ΗΠΑ.
Και το δεύτερο debate εξελίχθηκε σε μια υψηλών τόνων αντιπαράθεση, από την οποία δεν υπήρξε κάποιος ξεκάθαρος νικητής.
Ωστόσο δημοσκόπηση του CNN αναφέρει ότι το 57% των πολιτών που παρακολούθησαν την τηλεμαχία έκρινα ως νικήτρια την Clinton, έναντι 34% του Trump.
Τα θέματα των ερωτήσεων αφορούσαν μεταξύ άλλων την φορολογία, τους μουσουλμάνους, τον πόλεμο στη Συρία, το θέμα κόστους ιατρικής περίθαλψης.
Οι υποψήφιοι για την προεδρία ξεκίνησαν να απαντούν στις ερωτήσεις του πάνελ των δύο συντονιστών των ερωτήσεων του κοινού επιθετικά αλλά κρατώντας τις φωνές τους χαμηλά.
Ο Trump είπε ότι σέβεται τις γυναίκες και ότι όσα ακούστηκε να λέει στο επίμαχο βίντεο ήταν απλώς μια συζήτηση ανδρών στα αποδυτήρια, και ότι «δεν είμαι περήφανος για όσα είπα».
«Απολογούμαι στην οικογένειά μου και τους Αμερικανούς» είπε ο Trump, ο οποίος κατηγόρησε τον Bill Clinton ότι έχει κάνει χειρότερα στις γυναίκες.
«Εγώ είπα, εκείνος έκανε» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Με άλλους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους διαφωνούσα αλλά ποτέ δεν αμφισβήτησα την ικανότητά τους να υπηρετήσουν ως πρόεδροι, ωστόσο o Trump είναι διαφορετική περίπτωση και δεν έχει τα προσόντα για να γίνει πρόεδρος» είπε η Clinton.
Ο Trump δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί, θα βάλει την Clinton στη φυλακή διότι χρησιμοποιούσε ιδιωτικό σέρβερ -και όχι του Υπουργείου- για τα μέιλ της κατά τη θητεία της στο Στέιτ Ντιμπάρτμεντ.
Επιπλέον, είπε ότι θα ζητήσει από ειδικό εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση, διότι «η υποψήφια των Δημοκρατικών έθεσε σε κίνδυνο, με την ενέργειά της αυτή, την ασφάλεια της χώρας».
«Εσείς πρέπει να ζητήσετε συγνώμη για τα 33.000 e-mails που έχετε διαγράψει.
Θα ζητήσω από τον γενικό εισαγγελέα να διεξάγει έρευνα για τα ψέματα που έχετε πει» τόνισε ο Trump.
«Ευτυχώς που κάποιος με το ταμπεραμέντο του Trump δεν είναι υπεύθυνος για το νόμο σ’ αυτή τη χώρα», είπε η Clinton, η οποία απολογήθηκε λέγοντας ότι «υπήρξε λάθος και το παραδέχτηκα. δεν θα προσπαθήσω να βρω δικαιολογίες. Όμως πρέπει να πούμε ότι μετά από έρευνες ενός χρόνου αποδείχτηκε ότι ειπώθηκαν και αρκετές ανακρίβειες γύρω από αυτό το θέμα».
Η Clinton τόνισε ότι από την έρευνα που διεξήγαγαν οι αρμόδιες υπηρεσίες για τα μέιλ της «δεν απεδείχθη ότι αυτά κατέληξαν σε λάθος χέρια».
Στη συνέχεια κατηγόρησε τον Trump ότι αποφεύγει να κάνει μια συζήτηση ουσίας προκειμένου να διασωθεί τώρα που «οι Ρεπουμπλικάνοι σε εγκαταλείπουν» ενώ υπενθύμισε διάφορα θέματα για τα οποία έχει απασχολήσει ο Trump στο παρελθόν όπως το γεγονός ότι ποτέ δεν ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του στρατιώτη που πέθανε στο Ιράκ για τα σχόλια που έκανε για τη θρησκεία του, ή για τον ψευδή ισχυρισμό του ότι ο πρόεδρος Obama δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ.
Το debate έκλεισε με μια ερώτηση από ακροατή που ζήτησε από κάθε υποψήφιο να αναφέρει κάτι θετικό για τον αντίπαλό του.
Η Clinton ανέφερε τα παιδιά του Trump και τον τρόπο που τον υποστήριξαν, ως επιτυχία του, και ο Trump ανέφερε την επιμονή της, γιατί εργάζεται για κάποιο σκοπό χωρίς να παραιτείται.
Μετά το πέρας της τηλεμαχίας, η Clinton δήλωσε στους δημοσιογράφους στο αεροσκάφος της προεκλογικής της εκστρατείας, την έκπληξή της, για τη «χιονοστιβάδα ψευτιάς» από τον Trump στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αναμέτρησης τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης