Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζαχαριάδης: Χρειάζεται να διευρύνουμε το ΣΥΡΙΖΑ – Πρέπει το κόμμα να ανοίξει

Ζαχαριάδης: Χρειάζεται να διευρύνουμε το ΣΥΡΙΖΑ – Πρέπει το κόμμα να ανοίξει
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς όχι της σοσιαλδημοκρατίας τονίζει ο κ.Ζαχαριάδης
Την ανάγκη διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Κ. Ζαχαριάδης, αναφέροντας ότι η προσπάθεια που άρχισε με αφορμή το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ (13 -16 Οκτωβρίου) για να ανοίξει το κόμμα πρέπει να συνεχιστεί.
«Χρειάζεται να διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Έγινε μεγάλη προσπάθεια ενόψει του συνεδρίου, αλλά αυτή η δουλειά δεν είναι αρκετή.
Είναι η αρχή μιας προσπάθειας, πρέπει το κόμμα να ανοίξει», τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος εκτίμησε ότι η στήριιξη του κόσμου αποκτά μόνιμα χαρακτηριστικά και ότι πρέπει το κόμμα να αντιστοιχηθεί με τις κοινωνικές δυνάμεις.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα της ανανεωτικής αριστεράς όχι της σοσιαλδημοκρατίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι ανοιχτός στη βάση ενός διαλόγου.
Δεν μπορεί ο διάλογος αυτός να γίνεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς όπως με το τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζουν πρώην σύντροφοι μας» υποστήριξε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος υπενθύμισε δε ότι ο χώρος της αριστεράς σημαδεύτηκε από διασπάσεις.
«Εδώ είχαμε  χούντα το ‘68 και στο κόμμα κάνανε διάσπαση», είπε ο κ.Ζαχαριάδης.
Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η ΝΔ προσπαθεί να μαζέψει ότι μπορεί απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ».
«Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρει.
Υπάρχει ο κίνδυνος η εξάντληση του κόσμου από την κρίση να επαναφέρει μια δεξιά κυβέρνηση» είπε ο κ.Ζαχαριάδης, ο οποίος αφού συνέστησε υπομονή, τόνισε ότι στις εκλογές του 2019 «θα είμαστε σε μια διαφορετική κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης