Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Οι μεγάλοι χαμένοι από το νόμο Παππά είναι οι εργαζόμενοι και η ενημέρωση

Κουτσούμπας: Οι μεγάλοι χαμένοι από το νόμο Παππά είναι οι εργαζόμενοι και η ενημέρωση
«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν υπηρετεί την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά υπηρετεί μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα σε παλιά, σε νέα τζάκια»
Οι εργαζόμενοι των ΜΜΕ και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση θα είναι οι «μεγάλοι χαμένοι» από το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με όσα δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις τηλεοπτικές άδειες δεν υπηρετεί την αντιμετώπιση της διαπλοκής, αλλά υπηρετεί μια αναδιανομή της πίτας ανάμεσα σε παλιά, σε νέα τζάκια, από την οποία θα προκύψουν ενδεχομένως και κάποιοι πιο φιλικοί προς την κυβέρνηση.
Και οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και το δικαίωμα του λαού στην ενημέρωση.
Αυτό είναι το βασικό.
Όλο αυτό παραπέμπει σε υποχώρηση μπροστά στους νέους καναλάρχες, αν όχι υπόγεια συμφωνία με τους καναλάρχες, για να τους δώσετε χρόνο να εδραιωθούν στην αγορά και γι αυτό δεν υλοποιείτε το δικό σας νόμο», υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Τα σχόλια του κ. Κουτσούμπα έγιναν με αφορμή τη σημερινή (10/10) συζήτηση (την χαρακτήρισε «θλιβερή μονοτονία») στη Βουλή για τη διαπλοκή και την διαφθορά.
Περί αυτού, ανέφερε:
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι στο όνομα της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής επιχειρούνται αναδιαρθρώσεις και προσαρμογές στον κρατικό τομέα, στην οικονομία, στο αστικό πολιτικό σύστημα, που θα διευκολύνουν τη δραστηριότητα των μεγάλων ομίλων και μόνο.
Η απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, που θεσπίζονται με βάση τους αναπτυξιακούς νόμους και που καταστρατηγούν την περιβαλλοντική, την εργασιακή νομοθεσία, γίνεται στο όνομα της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας και της διαφάνειας».
«Κάθε φορά που κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, όλο και περισσότερο συγκλίνουν σε θέσεις και προτάσεις, καταφεύγουν στην αγαπημένη τους συνταγή: τα σκάνδαλα, τη δήθεν πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής, την υπεράσπιση της δικαιοσύνης.
Κι ας εκκρεμούν δεκάδες λαϊκά προβλήματα και προτάσεις νόμου για ανακούφιση των εργαζομένων στα συρτάρια σας, τουλάχιστον από το δικό μας κόμμα», σχολίασε.
Επίσης, τόνισε πως αφού ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν έχουν πεδίο αντιπαράθεσης αφ' ής στιγμής ψήφισαν μαζί και στηρίζουν το μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της ΝΔ, οι κυβερνήσεις τους αντιμετώπισαν τους αγώνες των εργαζομένων με ΜΑΤ και χημικά, στις ιδιωτικοποιήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ «ξεπέρασε τον δάσκαλο που ήταν η ΝΔ, στα ζητήματα της ανάπτυξης και της οικονομίας, αμφότερα τα κόμματα έχουν ως ευαγγέλιο τις κατευθύνσεις του κεφαλαίου»…
Κλείνοντας την ομιλία του, υπογράμμισε πως «ο λαός έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έρχονται με μορφή ξανά χιονοστιβάδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν και τα εργασιακά δικαιώματα, τη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, το σύνολο δηλαδή των μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, στο ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης