Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Προσηλωμένη στη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream η Ρωσία

Putin: Προσηλωμένη στη δημιουργία του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream η Ρωσία
Οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν πλέον εξομαλυνθεί σε σημαντικό βαθμό και ο αγωγός TurkStream φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα αμφοτέρων των χωρών
Προσηλωμένη στην δημιουργία του αγωγού TurkStream παραμένει η Ρωσία, όπως επανέλαβε σήμερα Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 από την Κωνσταντινούπολη ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin.
Όπως είπε ο ίδιος σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ενέργειας, η χώρα του θα συνεχίσει να επενδύει στην παραγωγή πετρελαίου και θα παραμείνει ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας στην παγκόσμια αγορά παρά τις τρέχουσες δυσκολίες της χώρας.
Η Ρωσία συνέλαβε την ιδέα του αγωγού Turkish Stream (TurkStream) μετά την εισβολή της στην Κριμαία, σε μια προσπάθεια να παρακάμψει το ουκρανικό έδαφος μέσω Τουρκίας για την εξαγωγή φυσικού αερίου.
Αρχικά, οι δύο χώρες δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν όλες τις (και οικονομικές) λεπτομέρειες του σχεδίου, ενώ στο μεταξύ εκτραχύνθηκαν οι μεταξύ τους σχέσεις, κυρίως λόγω του πολέμου στη Συρία.
Οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας έχουν πλέον εξομαλυνθεί σε σημαντικό βαθμό και ο αγωγός TurkStream φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα αμφοτέρων των χωρών.
Τον περασμένο μήνα η Gazprom γνωστοποίησε, ότι η κατασκευή του αγωγού θα μπορούσε να ξεκινήσει στο τέλος του 2017, εάν υπογραφεί άμεσα η διακυβερνητική συμφωνία, με στόχο την ολοκλήρωση του έργου το 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης