Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κατρούγκαλος: Για πρώτη φορά τα εργασιακά συζητούνται σε επίπεδο υπουργών και όχι στο Eurogroup

Κατρούγκαλος: Για πρώτη φορά τα εργασιακά συζητούνται σε επίπεδο υπουργών και όχι στο Eurogroup
«Μιλάμε για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων με εθνική θέση την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων»
Για πρώτη φορά μετά από καιρό οι εργασιακές αλλαγές θα συζητηθούν στο επίπεδο των αρμόδιων υπουργών Εργασίας και όχι, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα, στο Eurogroup, επισήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενημερώνοντας την κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Μάλιστα, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο κ. Κατρούγκαλος θα προσέλθει αύριο 12/10 στο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. με εθνική θέση την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων.
«Εκεί, η θέση μας είναι καθαρή:
Μιλάμε για αναστροφή της εργασιακής απορρύθμισης των τελευταίων χρόνων με εθνική θέση την κοινή δήλωση των κοινωνικών εταίρων.
Για μας δεν υπάρχει δίλημμα.
Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κοινωνική Ευρώπη κι αυτό θα γίνει με την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο υπουργός, ενώ χαρακτήρισε «νέφος παραπληροφόρησης» τον «θόρυβο που καλλιεργείται ότι τάχα στο πλαίσιο αυτής της μεταρρύθμισης θα μειωθεί ακόμη ο κατώτατος μισθός ή θα εισαχθούν δυσμενείς ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους».
«Αυτό ανήκει στην φαντασία- προφανώς με υποβολιμαίο τρόπο- συντακτών της.
Ο μισθός πρέπει να επιστρέψει στα χέρια των κοινωνικών εταίρων», σχολίασε.
Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως «ο κύριος 12%» που του απέδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι «αθλιότητα», καθώς, - όπως είπε- πολλές φορές έχει θέσει υπόψη του κ. Μητσοτάκη το γεγονός ότι υπάρχει «απόσυρση της σχετικής συκοφαντίας από αυτούς που την κατασκεύασαν».
Ο κ. Μητσοτάκης αποδείχθηκε κατώτερος του θεσμικού του ρόλου, αφού επανέλαβε μία αστήριχτη κατηγορία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης