Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας μέχρι τα ελληνικά σύνορα - Μετά στην Ιταλία μέσω «Ποσειδών»

Ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας μέχρι τα ελληνικά σύνορα - Μετά στην Ιταλία μέσω «Ποσειδών»
Η διασύνδεση Τουρκίας-Ελλάδος-Ιταλίας είναι ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο τμήμα του λεγόμενου Νότιου Διαδρόμου Αερίου
Την ενδεχόμενη ανάπτυξη ενός αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία ως τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα συζήτησαν την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak και ο Τούρκος ομόλογός του, Berat Albayrak, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Ενέργειας μετά τη συνάντηση των δύο ανδρών στην Κωνσταντινούπολη.
Νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexey Miller, δήλωσε, ότι η κολοσσιαία εταιρεία της οποίας ηγείται, σχεδιάζει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2016 με τους εταίρους της στο έργο του αγωγού «Ποσειδών», για την μεταφορά φυσικού αερίου διαμέσου του αγωγού Turkish Stream, η δημιουργία του οποίου συνομολογήθηκε χθες μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας.
Ο αγωγός Ποσειδών ή αλλιώς IGI Poseidon είναι ο διασυνδετήριος υποθαλάσσιος αγωγός 207 χλμ. Ελλάδος-Ιταλίας στο Ιόνιο Πέλαγος και την Αδριατική Θάλασσα, στον οποίο συμμετέχουν εξ ίσου η ιταλική Edison και η ΔΕΠΑ.
Η διασύνδεση Τουρκίας-Ελλάδος-Ιταλίας είναι ένα έργο που αναμένεται να αποτελέσει το τελευταίο τμήμα του λεγόμενου Νότιου Διαδρόμου Αερίου.
Ο νότιος διάδρομος αναμένεται, ότι θα έχει μήκος 3.200 χιλιομέτρων και πλέον και θα επιτρέπει τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊζάν στη Γεωργία, στην Τουρκία και - μέσω Ελλάδος και Αλβανίας - στη νότια Ιταλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης