Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο 2016

Ευρωζώνη: Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο 2016
Η ζώνη του ενιαίου νομίσματος κατάφερε να διαχωρίσει τη θέση της από τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit
Μία αξιοσημείωτη επιστροφή στην ανάπτυξη πραγματοποίησε η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης, τον Αύγουστο του 2016, γεγονός που καταδεικνύει ότι η ζώνη του ενιαίου νομίσματος κατάφερε να διαχωρίσει τη θέση της από της αρνητικές επιπτώσεις του Brexit.
Συγκεκριμένα, η βιομηχανική παραγωγή κατέγραψε αύξηση της τάξεως του +1,6% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο, όπου και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είχε βυθίσει τον κλάδο κατά -0,7%.
Παράλληλα, τα εν λόγω αποτελέσματα κρίνονται καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα αυξηθεί κατά +1,5%, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αξιοσημείωτη ανάκαμψη σημειώθηκε και στις τρεις μεγάλες οικονομίες της Ευρωζώνης, δηλαδή στην Ιταλία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
Τα διαρκή καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στους επιμέρους τομείς, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +4,3%, με τα κεφαλαιουχικά αγαθά να ακολουθούν με άνοδο +3,5% και την παραγωγή ενέργειας με +3,3%.
Να σημειώσουμε ότι την καλύτερη επίδοση μεταξύ των χωρών την κατέγραψε η Ολλανδία, με την ανάπτυξη να αυξάνεται κατά +4,4%, ενώ ακολούθησε η Γερμανία με άνοδο +3,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης