Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΓΣΕΒΕΕ: Αρνητικό το ισοζύγιο στις ΜμΕ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 – Έκλεισαν 24.330

ΓΣΕΒΕΕ: Αρνητικό το ισοζύγιο στις ΜμΕ την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 – Έκλεισαν 24.330
Όπως επισημαίνει ο κ. Καββαθάς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανακάμπτουν
Τη θλιβερή διαπίστωση πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που έκλεισαν την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2016 ήταν περισσότερες από αυτές που ιδρύθηκαν επισήμανε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς.
Ειδικότερα, την εν λόγω χρονική περίοδο έκλεισαν 24.330 επιχειρήσεις ενώ ιδρύθηκαν μόλις 21.657, γεγονός που σημαίνει πως η αγορά συρρικνώθηκε κατά 2.673 ΜμΕ.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Καββαθάς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη ανακάμπτουν, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η UEAPME (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Βιοτεχνικών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων) για το 2016.
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τονίζει πως οι κυριότεροι αύξησης της αποεπένδυσης και της άτυπης επιχειρηματικότητας στη χώρα μας είναι η υπερφορολόγηση, η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και η γραφειοκρατία.
Επίσης, το ινστιτούτο επισημαίνει πως όλοι οι δείκτες που έχουν σχέση με το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος εξακολουθούν να σημειώνυν άνοδο, δημιουργώντας μια ασφυκτική ατμόσφαιρα στην αγορά ιδιαίτερα για τις πολύ μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης