Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανός ΥΠΕΞ: Θα επιτύχουμε καλή συμφωνία με την ΕΕ – Θα διαψευστούν οι δυσοίωνες προβλέψεις

Βρετανός ΥΠΕΞ: Θα επιτύχουμε καλή συμφωνία με την ΕΕ – Θα διαψευστούν οι δυσοίωνες προβλέψεις
«Οποιαδήποτε προσπάθεια να “τιμωρηθούν” οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες του Λονδίνου δεν έχει κανένα νόημα για την Ευρώπη»
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιτύχει μία καλή συμφωνία στις επικείμενες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit, επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών του νησιού, Boris Johnson.
«Οι προβλέψεις για τη “μοίρα” της βρετανικής οικονομίας μετά το Brexit θα συνεχίζουν να διαψεύδονται, όπως έγινε και πριν το δημοψήφισμα», δήλωσε όλο νόημα ο κ.Johnson, ο οποίος ήταν επικεφαλής του στρατοπέδου για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ε.Ε.
Μάλιστα, σχετικά με το επίμαχο θέμα της πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, διαμήνυσε πως θα υπάρξει ένας επωφελής συμβιβασμός, καθώς «συμφέρει τα υπόλοιπα 27 κράτη της Ε.Ε. να έχουν στενή εμπορική συνεργασία με τη Βρετανία.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια να “τιμωρηθούν” οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες του Λονδίνου δεν έχει κανένα νόημα για την Ευρώπη. (…)
Πρέπει να σταματήσει η προβολή του Brexit ως “οξύ διαζύγιο”.
Με την έξοδο από την Ε.Ε. θα λύσουμε ουσιαστικά ένα πρόβλημα δεκαετιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από τώρα.

www.bankingnews.g

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης