Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel και Poroshenko - Στο επίκεντρο το ουκρανικό ζήτημα

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel και Poroshenko - Στο επίκεντρο το ουκρανικό ζήτημα
Οι αρχηγοί των δύο κρατών συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για της τήρηση της συμφωνίας του Μινσκ
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα (14/10) ο γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel και ο ουκρανός πρόεδρος Petro Poroshenko, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, με τις δύο πλευρές να συζητούν εκτενώς για το ουκρανικό ζήτημα και τη συμφωνία του Μινσκ.
Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί των δύο κρατών συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για σταθεροποίηση της κατάπαυσης πυρός που είχε συμφωνηθεί πριν από 18 μήνες το Μινσκ, καθώς και να υλοποιηθούν όλα τα βήματα που πλαισιώνουν την εν λόγω συμφωνία, καθώς μέχρι στιγμής τόσο το Κίεβο όσο και η Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για συνεχόμενες παραβιάσεις της κατάπαυσης πυρός.
«Παράλληλα συζητήθηκαν και το ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται προκειμένου να επιτραπεί μία συνάντηση της διάταξης της Νορμανδίας, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν ότι απαιτούνται περεταίρω συζητήσεις προτού πραγματοποιηθεί μία τέτοια συνάντηση», σημειώνει η ανακοίνωση.
Υπενθυμίζουμε ότι η «διάταξη της Νορμανδίας» αφορά την τακτική συνάντηση των διπλωματών Ρωσίας, Ουκρανίας, Γαλλίας και Γερμανίας, που στόχο έχει την επίλυση του ζητήματος στην ανατολική Ουκρανία.
Σε κείμενο του, που δημοσιεύθηκε σήμερα (14/10) στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει περεταίρω στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία, προτρέποντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να διατηρήσει της κυρώσεις που έχει επιβάλει στη Μόσχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης