Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αξιόλογη άνοδος στη Wall Street, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Αξιόλογη άνοδος στη Wall Street, με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα
Στις 2.142,27 μονάδες ενισχύεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, με κέρδη 0,74%
Αξιόλογη άνοδο καταγράφουν στην εκκίνηση της σημερινής, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, συνεδρίασης οι κύριοι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να χαιρετίζουν τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.
Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για «κέρδη ανακούφισης», καθώς οι επενδυτές αγωνιούσαν για τη συγκεκριμένη περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων.
Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,66% ή 118,75 μονάδες και διαμορφώνεται στις 18.205,15 μονάδες.
Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq βρίσκεται στο +0,95% και τις 5.249,07 μονάδες.
Στις 2.142,27 μονάδες ενισχύεται ο δείκτης-βαρόμετρο S&P 500, με κέρδη 0,74%.
Αξίζει να αναφερθεί πως, όπως έχουν επισημάνει αναλυτές, αναμένεται έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street, όσο πλησιάζει η 8η Νοεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών.
Ωστόσο, η δημοσκοπική νίκη της Hillary Clinton, αγαπημένης υποψήφιας αναλυτών και επενδυτών, στηρίζει προς το παρόν μια ενίσχυση των δεικτών.
Παράλληλα, στο επίκεντρο βρίσκονται οι εξελίξεις στο νομισματικό πεδίο, ιδίως στη Federal Reserve και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία μάλιστα συνεδριάζει εντός της εβδομάδας.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στην Ευρώπη, τόσο για το ζήτημα της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, όσο και για τις τραπεζικές εξελίξεις. 




Στα αποτελέσματα...

BlackRock: Αύξηση 3,8% στα καθαρά κέρδη το γ’ 3μηνο 2016 – Στα 875 εκατ. δολ. – Στα 2,84 δισ. τα έσοδα


Αύξηση 3,8% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της BlackRock το γ’ 3μηνο του τρέχοντος έτους, φτάνοντας τα 875 εκατ. δολ. ή 5,26 δολ. ανά μετοχή (στα 5,14 δολ. ανά μετοχή τα προσαρμοσμένα), σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο.
Τα έσοδα για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκαν στα 2,84 δισ. δολ.
Σημειώνεται πως οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 5 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι προβλέψεις για τα έσοδα μιλούσαν για 2,88 δισ.
Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Larry Fink, τόνισε πως το καθεστώς χαμηλών επιτοκίων που έχει διαμορφωθεί δυσκολεύει αρκετά τους επενδυτές,
Υπενθυμίζεται ότι η BlackRock, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία πάνω από 5 τρισ. δολ.

Goldman Sachs: Άλμα +57,9% στα κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 2,1 δισ. δολ.

Αξιοσημείωτη άνοδο της τάξεως του +57,9% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Goldman Sachs το γ΄ τρίμηνο 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/10) ο αμερικανικός κολοσσός, με τα αποτελέσματα της τράπεζας να δέχονται ώθηση κυρίως λόγω των εσόδων από τις συναλλαγές, οι οποίες εκτινάχθηκαν στα ύψη.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. δολ, έναντι κερδών 1,33 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, ενώ αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 4,88 δολ. έναντι 2,9 δολ. το γ΄ τρίμηνο του 2015.
Να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η κερδοφορία να ανέλθει στα 3,82 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλά, τα καθαρά έσοδα σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +19%, στα 8,17 δισ. δολ., ενώ τα έσοδα από τη διαπραγμάτευση σταθερού εισοδήματος κινητών αξιών, εμπορευμάτων και νομισμάτων αυξήθηκαν κατά +34%, στα 1,96 δισ. δολ.
Πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο που η Goldman Sachs ανακοινώνει αύξηση στα αποτελέσματά της, μετά από τέσσερα τρίμηνα πτώσης.

Johnson & Johnson: Αύξηση +27% στα καθαρά κέρδη το γ΄ τρίμηνο 2016 – Στα 4,27 δισ. δολ.

Καλύτερα του αναμενομένου εμφανίστηκαν τα καθαρά κέρδη της Johnson & Johnson για το τρίτο τρίμηνο του 2016, όπως ανακοίνωσε σήμερα (18/10) η αμερικανική εταιρία, με τα αποτελέσματά της να δέχονται ώθηση κυρίως από τις περιορισμένες δαπάνες, καθώς και από τη ραγδαία αύξηση των πωλήσεων στο φαρμακευτικό της τμήμα.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας καταναλωτικών ειδών κατέγραψε αύξηση της τάξεως του +27%, στα 4,27 δισ. δολ, έναντι 3,36 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2015, με τα εν λόγω αποτελέσματα νε ξεπερνάνε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.
Παράλληλα, τα έσοδα της Johnson & Johnson διαμορφώθηκαν στα 17,82 δισ. δολ, έναντι 17,1 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές της Zacks Investment Research ανέμεναν τα έσοδα να ανέλθουν στα 17,72 δισ. δολ.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Alex Gorsky, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την επιτυχία των νέων προϊόντων και τη δυναμική των βασικών επιχειρήσεων, "λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στο τμήμα φαρμακευτικών προϊόντων".

www.bankingnews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης