Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αυξημένα ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές της ΓΣΕΒEΕ – Υποχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυξημένα ποσοστά για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στις εκλογές της ΓΣΕΒEΕ – Υποχώρηση για τον ΣΥΡΙΖΑ
Η Λαική Ενότητα κέρδισε μία έδρα 
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς, θα είναι πιθανότητα ο νέος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η εκλογή προέδρου θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.
Ο απερχόμενος πρόεδρος κ Γιώργος Καββαθάς σε ανακοίνωση του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Συνδυασμός της ΠΑΣΚ-ΜΜΕ ανεδείχθη πρώτη δύναμη και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία.
Η ΠΑΣΚΜΜΕ- στελεχώνεται από συναδέλφους που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την προσήλωσή τους στην υπηρεσία των προβλημάτων των Επαγγελματιών των Βιοτεχνών και των Εμπόρων, διατηρώντας παράλληλα τις πολιτικές και ιδεολογικές τους καταβολές από τους χώρους που προέρχονται.
Η νίκη της παράταξης είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών των Μελών της και εμένα προσωπικά, που είχα την τιμή και ευθύνη της Διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ κατά την προηγούμενη τριετία.
Οι εκλογές έγιναν χθες και τελείωσαν χθες!
Σήμερα συνεχίζουμε όλοι μαζί γιατί τα προβλήματα των Κλάδων που εκπροσωπούμε και της Ελληνική κοινωνίας και οικονομίας είναι μπροστά και ενδεχομένως με οξύτερη μορφή.
Οι εκλογές της ΓΣΕΒΒΕ ανέδειξαν ως πρώτη πολιτική δύναμη την ΠΑΣΚ ΜΜΕ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, η οποία έλαβε το 50,70% των ψήφων, έναντι 48,04% στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εδρών της παράταξης ανήλθαν σε 27 έναντι 25 το 2013.
Ωστόσο, η αρνητική έκπληξη ήρθε από την παράταξη ΑΣΚΕΒΕ που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στις εκλογές αφού το ποσοστό της μειώθηκε στο 14,55% έναντι 21,4% που είχε το 2013.
Οι έδρες της παράταξης μειώθηκαν σε 7 από11.
Η ΔΑΚ- ΜΜΕ που υποστηρίζεται από τη Ν.Δ αύξησε τη δύναμη της.
Το ποσοστό της ανέβηκε στο 16,43% έναντι 12,66% το 2013.
Για την πολιτική παράταξη του ΚΚΕ μειώθηκε το ποσοστό της στο 15,02% από 17,9%.
Η έκπληξη ήρθε από την παράταξη ΡΑΚΕΒΕ που πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα, καθώς εμφάνισε ποσοστό 3,28% κερδίζοντας μία έδρα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης