Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σήμερα η τετραμερής Merkel – Hollande – Putin – Poroshenko για την ουκρανική κρίση

Σήμερα η τετραμερής Merkel – Hollande – Putin – Poroshenko για την ουκρανική κρίση
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Βερολίνο
Στο Βερολίνο θα πραγματοποιηθεί σήμερα η τετραμερής της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel και των προέδρων της Γαλλίας, Francois Hollande, της Ρωσίας, Vladimir Putin και της Ουκρανίας, Petro Poroshenko με κύριο αντικείμενο την κρίση στην ανατολική Ουκρανία και την εξεύρεση λύσεων προκειμένου να προχωρήσει η ειρηνευτική διαδικασία.
Σημειώνεται ότι οι μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και επιδιώκουν την αυτονομία τους συνεχίζονται ακόμα και σήμερα παρά την εκεχειρία που έχει συμφωνηθεί.
Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2014 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 9.600 άνθρωποι.
Σε ανακοίνωση της προεδρίας της Ουκρανίας αναφέρεται ότι ο πρόεδρος Poroshenko «συμφώνησε σε μια συνάντηση αρχηγών κρατών σε σχήμα Νορμανδίας στο Βερολίνο στις 19 Οκτωβρίου ώστε να ασκήσουν πίεση στη Ρωσία να εκπληρώσει το πακέτο ασφαλείας» των συμφωνιών του Μινσκ.
Από την πλευρά του το Κρεμλίνο υποστήριξε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση δεν θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας.
«Ο Πρόεδρος είναι ανοιχτός για συνομιλίες με όλους για το θέμα της Συρίας, το είπε ρητά όταν μίλησε σε δημοσιογράφους στην Ινδία. Όμως ο στόχος της συνάντησης (στο Βερολίνο) είναι η συνεδρίαση της ομάδας επαφής της Νορμανδίας», η οποία ασχολείται με την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία» είπε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης