Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παρέμβαση εισαγγελέα για την υποκλοπή των e-mails ανώτατου δικαστικού - Στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία

tags :
Παρέμβαση εισαγγελέα για την υποκλοπή των e-mails ανώτατου δικαστικού - Στον Άρειο Πάγο τα στοιχεία
Ο εισαγγελέας Σπυρίδων Παππάς, θα διερευνήσει το ποιος ευθύνεται για την υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του δικαστικού λειτουργού
(upd) Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η διαρροή των προσωπικών e-mails του ανώτατου δικαστικού του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε κατεπείγουσα αυτοπρόσωπη προκαταρκτική έρευνα.
Ο εισαγγελέας Σπυρίδων Παππάς, θα διερευνήσει το ποιος ευθύνεται για την υποκλοπή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του δικαστικού λειτουργού.
Σημειώνεται ότι για την ουσία των e-mails, έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, καθώς υπάρχουν υπόνοιες για εύνοια της συντρόφου του δικαστικού σε διαγωνισμό της Εθνικής Σχολής Δικαστών.
Η διαρροή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων του ανώτατου δικαστικού, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι οποίοι έκαναν λόγο για απόπειρα εκβίασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Αμέσως μετά τη διαταγή της έρευνας, στην υπόθεση παρενέβη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, διαβιβάζοντας στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου, ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες.

Πρώτη ενημέρωση: 09:58, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης