Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιστροφή Berlusconi στην πολιτική ζωή της Ιταλίας - «Επίθεση» κατά Renzi, συνταγματικής μεταρρύθμισης

Επιστροφή Berlusconi στην πολιτική ζωή της Ιταλίας - «Επίθεση» κατά Renzi, συνταγματικής μεταρρύθμισης
Ο Ιταλός μεγιστάνας χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την επιχειρούμενη συνταγματική μεταρρύθμιση του Renzi και κάλεσε τους πολίτες να μην επιτρέψουν στον Renzi να καταστεί «αφέντης της Ιταλίας και των Ιταλών»
Επιστροφή στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας πραγματοποίησε με συνέντευξη-παρέμβασή του χθες Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016 το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός Silvio Berlusconi, στρεφόμενος κατά της προτεινόμενης συνταγματικής μεταρρύθμισης η οποία θα κριθεί στο επικείμενο δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου 2016 που προκήρυξε ο νυν Ιταλός πρωθυπουργός, Matteo Renzi.
Ο 80χρονος Berlusconi είχε αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της χώρας του τον Ιούνιο του 2016, μετά από επέμβαση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε.
Στην τηλεοπτική του συνέντευξη - την πρώτη μετά την εγχείρησή του - στον τηλεοπτικό σταθμό Canale 5, που ανήκει στον ίδιο, ο Ιταλός μεγιστάνας χαρακτήρισε «επικίνδυνη» την επιχειρούμενη συνταγματική μεταρρύθμιση του Renzi και κάλεσε τους πολίτες να την εμποδίσουν, ώστε να μην επιτρέψουν στον Ιταλό πρωθυπουργό να καταστεί «αφέντης της Ιταλίας και των Ιταλών».
Μετά τη συνάντησή του σήμερα Τετάρτη 19/10 με τους επικεφαλής άλλων κεντρο-δεξιών κομμάτων, ο Berlusconi επεσήμανε, ότι η μεταρρύθμιση του Renzi - που στόχο έχει την αποδυνάμωση της Γερουσίας και των περιφερειακών κυβερνήσεων - «δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της Ιταλίας» και αποτελεί τέχνασμα αποπροσανατολισμού μακριά από «τις οικονομικές αποτυχίες της κυβέρνησής του».
Ο Berlusconi έχασε σημαντικό μέρος της πολιτικής του επιρροής στην Ιταλία μετά τον αποκλεισμό του από την πολιτική ζωή της χώρας του λόγω καταδίκης το 2013 για φορολογική απάτη, όμως το κόμμα του με την ονομασία Forza Italia συγκεντρώνει δι' όλου ευκαταφρόνητο ποσοστό 12% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.
Το παράδοξο της επίθεσης του Berlusconi κατά του Renzi, είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαπραγματευτεί με τον Renzi το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, την οποία ο ίδιος είχε υπερψηφίσει στη Βουλή, όμως στη συνέχεια διαφωνίες μεταξύ των δύο ανδρών οδήγησαν στην αλλαγή στάσης του Berlusconi.
Μέχρι πριν από δύο μήνες ο Renzi προειδοποιούσε, ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που ηττηθεί στο δημοψήφισμα που διοργάνωσε, όμως τις τελευταίες εβδομάδες έχει σταματήσει να το επαναλαμβάνει, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο παραμονής του στην εξουσία ακόμα και σε περίπτωση ήττας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης