Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία - μαμούθ για την πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων αξίας 6 δισ. δολ. στην Ινδία

Συμφωνία - μαμούθ για την πώληση ρωσικών οπλικών συστημάτων αξίας 6 δισ. δολ. στην Ινδία
Μεταξύ άλλων, οι ρωσικές εταιρείες Rosoboronexport, Russian Helicopters και η ινδική HAL συμφώνησαν στη δημιουργία κοινοπραξίας για την παραγωγή ελικοπτέρων Ka-226T
Οπλικά συστήματα αξίας τουλάχιστον 6 δισ. δολαρίων ΗΠΑ θα πουλήσει η Ρωσία στην Ινδία στο πλαίσιο συμφωνίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες στο περιθώριο της συνόδου των χωρών BRICS στην Γκόα το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων την πώληση 4 ή 5 ταγμάτων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστοιχιών μεγάλου βεληνεκούς S-400 στην Ινδία, που θα καταστεί μόλις η δεύτερη χώρα - μετά την Κίνα - που θα διαθέτει αυτό το υπερσύγχρονο ρωσικό οπλικό σύστημα.
Επιπλέον, η Ινδία θα αγοράσει τέσσερις ακόμα - διαθέτει ήδη έξι - ρωσικές φρεγάτες Project 11356 (κλάσης Admiral Grigorovich), οι οποίες αρχικά προορίζονταν για τον στόλο Μαύρης Θάλασσας της ίδιας της Ρωσίας, όμως έμειναν ημιτελείς μετά την άρνηση της Ουκρανίας να της παράσχει τουρμπίνες για τα πλοία στο πλαίσιο της ρωσο-ουκρανικής διένεξης.
Η Ουκρανία συμφώνησε να παράσχει τις τουρμπίνες, υπό την προϋπόθεση, ότι οι τέσσερις φρεγάτες θα εξαχθούν στην Ινδία.
Σύμφωνα με αναφορές του ρωσικού Τύπου, μια φρεγάτα θα ολοκληρωθεί στη Ρωσία, ενώ τα κήτη δύο φρεγατών θα μεταφερθούν προς ολοκλήρωση στην Ινδία και η τέταρτη φρεγάτα θα κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου εκεί.
Μεταξύ άλλων, οι ρωσικές εταιρείες Rosoboronexport, Russian Helicopters και η ινδική HAL συμφώνησαν στη δημιουργία κοινοπραξίας για την παραγωγή ελικοπτέρων Ka-226T: 60 θα αγοραστούν από την Russian Helicopters ενώ επιπλέον 140 θα συναρμολογηθούν στην Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης