Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακλαμάνης (ΝΔ): Ήττα για την κυβέρνηση αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό

Κακλαμάνης (ΝΔ): Ήττα για την κυβέρνηση αν το ΣτΕ κρίνει τον νόμο Παππά αντισυνταγματικό
Θετικά απαντά στο άνοιγμα νέων καναλιών υπό τον όρο να τεθεί "συγκεκριμένο πλαίσιο, απαράβατοι όροι"

«Μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα» θα είναι στην περίπτωση που το ΣτΕ χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον νόμο Παππά, όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνης στην “Real news”.
Κατά τον ίδιο, είναι άλλο  η αλλαγή του νόμου Παππά όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, άλλο ο σεβασμός στις τελεσίδικες αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
Μάλιστα, ο ίδιος ερωτηθείς εάν συντρέχει λόγος εκλογών στην περίπτωση που το ΣτΕ χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό τον συγκεκριμένο νόμο, σημειώνει ότι άν συνέβαινε αυτό θα ήταν μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ. Τσίπρα αφού ο υπουργός Επικρατείας αποτελεί το 'alter ego' του.
Για ενδεχόμενες ευθύνες της ΝΔ στο σημερινό αδιέξοδο και εάν ήταν λάθος που δεν έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, ο κ. Κακλαμάνης προτρέπει να γυρίσουμε στο παρελθόν και αναφέρει πως «στην κυβέρνηση Κ. Καραμανλή και στο νόμο για το βασικό μέτοχο, τον οποίο καταψήφισε η αντιπολίτευση και η "νομενκλατούρα της Ευρώπης απείλησε με διακοπή κονδυλίων».
«Έπρεπε να είχαμε ξαναπροσπαθήσει», πρόσθεσε.
Ακόμη, για το εάν πρέπει να ανοίξουν ή όχι νέα κανάλια απάντησε «ναι» υπό τον όρο να τεθεί «συγκεκριμένο πλαίσιο, απαράβατοι όροι», ώστε «να μην επαναληφθεί σε καμία περίπτωση το προηγούμενο καθεστώς», όταν κάποιοι αποκτούσαν δύναμη να εξαφανίζουν ή να αναδεικνύουν κάποιον σύμφωνα με την όρεξη ή τα συμφέροντα τους.
Αναφέρθηκε στα λεγόμενα μεγάλα σκάνδαλα του Βατοπεδίου, του σχεδίου "Πυθία” και όλα αυτά όπως επισήμανε, όταν ο Κ. Καραμανλής είχε πει «Όχι» στο σχέδιο Ανάν και στα Σκόπια.
Σχετικά με τη θέση της χώρας μας στο γενικό πολιτικό σκηνικό, ο κ. Κακλαμάνη θεωρεί δύσκολη την προσπάθεια του Α. Τσίπρα να επιτύχει την διευθέτηση του χρέους και την έξοδο στις αγορές σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που βρίσκεται σε «εκλογική παραζάλη λόγω της ανόδου της ακροδεξιάς».
Για την επίσκεψη του B. Obama σημειώνει ότι τον «φοβίζει» διότι ακούει πως ασκούνται πιέσεις στην κυπριακή κυβέρνηση να δεχθεί τη δημιουργία τουρκικής βάσης στην Κύπρο.
Για πιθανή συνεργασία με την ΝΔ προσώπων από άλλους πολιτικούς χώρους όπως ο Λ. Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ) , ο Ι. Φωτήλας (ΠΟΤΑΜΙ) ακόμη και ο Στ Θεοδωράκης ,ο κ. Κακλαμάνης χαρακτηρίζει πρόωρη την ονοματολογία και υπογραμμίζει ότι στη ΝΔ χωρούν όσοι ασπάζονται την ιδρυτική διακήρυξή της που φέρει την υπογραφή του Κ. Καραμανλή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης