Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων

tags :
Σε 24ωρη απεργία σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων
Η απεργία γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης σε συναδέλφους τους που δικάζονται σήμερα για την κινητοποίηση του 2013
Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων (Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), πραγματοποιώντας στις 09:00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια της Ευελπίδων.
Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι απεργούν για να υπερασπιστούν τους 14 συναδέλφους τους, που δικάζονται για τη μεγάλη κινητοποίηση το 2013, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν «κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα» τους.
«Είμαστε περήφανοι για την ένταση, τη διάρκεια, την αποφασιστικότητα, τη συσπείρωση και τα αμεσοδημοκρατικά χαρακτηριστικά της απεργίας των διοικητικών των ΑΕΙ, τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις ΓΣ, τα πρωτόγνωρα επίπεδα αυτο-οργάνωσης, τη μαζική, συλλογική αντίσταση στις απολύσεις.
Συμμετείχαμε στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ πέρα από εκβιασμούς, οικονομικό κόστος, απαγορεύσεις.
Ενάντια στη λιτότητα, την ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών αγαθών - υπηρεσιών, τη γενικευμένη εξαθλίωση, την απαξίωση της ζωής μας.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε έναν αγώνα νικηφόρο, ενάντια στις μνημονιακές επιταγές» αναφέρει η ανακοίνωση των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης