Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ Petrobras και Total για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια

Στρατηγικής σημασίας συνεργασία μεταξύ Petrobras και Total για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια
Το Μνημόνιο έχει ως στόχο να αξιολογήσει τις ευκαιρίες στη Βραζιλία και στο εξωτερικό
Η Βραζιλιάνικη πολυεθνική ενεργειακή εταιρεία Petrobras και η Γαλλική Total υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MOU) στο Ρίο ντε Τζανέιρο για μια στρατηγική συνεργασία, που καλύπτει ανάντη και κατάντη δραστηριότητες στη Βραζιλία, μαζί με διεθνείς ευκαιρίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα (24/10) η Γαλλική εταιρεία.
Όπως αναφέρει στο σχετικό του δημοσίευμα το worldenergynews.gr, το Μνημόνιο έχει ως στόχο να αξιολογήσει τις ευκαιρίες στη Βραζιλία και στο εξωτερικό, για να επωφεληθούν οι δύο εταιρείες από κοινού από την διεθνώς αναγνωρισμένη εμπειρογνωμοσύνη τους σε όλα τα τμήματα της αλυσίδας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Οι εταιρείες σκοπεύουν να επικεντρωθούν ως ένα πρώτο βήμα στην ανάντη, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια.
«Αυτή η νέα συνεργασία θα επιτρέψει στις δύο εταιρείες να συνδυάσουν την παγκόσμιας κλάσης εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στην ανάπτυξη για τη βελτιστοποίηση της παραγωγής και της από κοινού ανάπτυξης αυτού του στρατηγικού τομέα δραστηριότητας στη Βραζιλία και σε άλλες μεγάλες παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς και στην από κοινού ανάληψη εξόδων και κινδύνων σε έργα με υψηλές επενδύσεις και πολυπλοκότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στις κατάντη επιχειρήσεις οι δύο εταιρείες θα πρέπει να εργασθούν για την ανάπτυξη κοινών δραστηριοτήτων στον τομέα του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στη Βραζιλία.
Επί του παρόντος, Petrobras και Total συμμετέχουν από κοινού σε 15 κοινοπραξίες σε παγκόσμιο επίπεδο στον τομέα της εξερεύνησης και παραγωγής, εννέα εκ των οποίων είναι στη Βραζιλία και έξι στο εξωτερικό.

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης