Διεθνή

Sky News: «Έρχονται» πρόστιμα πολλών εκατ. στερλίνων προς τη Vodafone Βρετανίας

Sky News: «Έρχονται» πρόστιμα πολλών εκατ. στερλίνων προς τη Vodafone Βρετανίας
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η εταιρεία Sky plc - ιδιοκτήτρια του δικτύου Sky News - επιβεβαίωσε ότι σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες κινητών τηλεπικοινωνιών με το σήμα της και το δίκτυο της εταιρείας O2
Αντιμέτωπη με πρόστιμα πολλών εκατ. στερλίνων βρίσκεται η Vodafone στο Ηνωμένο Βασίλειο - όπου διατηρεί την έδρα της - μετά τη διαπίστωση από τον αυστηρό εποπτικό φορέα τηλεπικοινωνιών Ofcom, ότι η εταιρεία απέτυχε να διαχειριστεί παράπονα πελατών της και να προσφέρει τις υπεσχημένες υπηρεσίες της σε πελάτες καρτοκινητής τηλεφωνίας (PAYG - Pay-As-You-Go).
Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου Sky News, σύμφωνα με το οποίο η αρχή Ofcom πρόκειται να ανακοινώσει αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 το αποτέλεσμα δύο ερευνών που διενήργησε στον τηλεπικοινωνιακό γίγαντα, οι οποίες διήρκεσαν 18 μήνες.
Η Vodafone στη Βρετανία θεωρείται η εταιρεία κινητών τηλεπικοινωνιών που συγκεντρώνει περισσότερα παράπονα πελατών σε σύγκριση με κάθε άλλη.
Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως ξεκίνησε το 2011 με τις προσπάθειες ενοποίησης επτά διαφορετικών συστημάτων τιμολόγησης και μετάπτωσης αυτών σε ένα ενιαίο σύστημα, που θα διαχειριζόταν 28 εκατ. πελάτες.
Η ενοποίηση απεδείχθη περισσότερο περίπλοκη απ' όσο ήταν προετοιμασμένη να διαχειριστεί η Vodafone.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, η εταιρεία Sky plc, ιδιοκτήτρια του δικτύου Sky News, επιβεβαίωσε τον Οκτώβριο του 2016, ότι σχεδιάζει να προσφέρει υπηρεσίες κινητών τηλεπικοινωνιών με το σήμα της και το δίκτυο της εταιρείας O2.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης