Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρασκευόπουλος: Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Παρασκευόπουλος: Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες
«Δεν θα αποδεχθούμε την παλιά κατάσταση» επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης
«Η κυβέρνηση οφείλει να εφαρμόσει την όποια απόφαση θα προκύψει.
Αυτό, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε την παλαιά κατάσταση», τονίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε συνέντευξή του στη HuffPost Greece, αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση του ΣτΕ σχετικά με τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Και εκείνη η κατάσταση, περιλάμβανε κάποιες αντίθετες προς το Σύνταγμα διαμορφωμένες συνθήκες.
Για παράδειγμα αντίκειται ευθέως στο Σύνταγμα τα μέλη των ανεξάρτητων αρχών να διατηρούν τις θέσεις τους για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη λήξη της θητείας τους, αλλά και να γίνεται χρήση των συχνοτήτων χωρίς άδεια», προσθέτει ο ίδιος.
«Επομένως, στην περίπτωση έκδοσης μιας απόφασης, που ενδεχομένως θα επιβάλει κάποια νομοθετική αλλαγή, η Βουλή θα πρέπει να διορθώσει και την πρότερη κατάσταση η οποία είχε πρόβλημα με το Σύνταγμα».
Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του γ.γ Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου ότι η απόφαση του ΣτΕ «θα είναι δεσμευτική μεν αλλά όχι απαραίτητα σεβαστή», είπε «καταλαβαίνω τη δήλωση του κ. Κρέτσου όπως την διατύπωσε.
Οι αποφάσεις δικαστηρίων είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση, αλλά ασφαλώς κάποιος μπορεί να εκφράσει μια διαφορετική γνώμη και να ασκήσει κριτική», επισημαίνοντας ότι από τη δυνατότητα αυτή εξαιρείται ο υπουργός Δικαιοσύνης.
«Η υποχρέωση να είναι κανείς φειδωλός σε θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη βαραίνει κυρίως τον υπουργό Δικαιοσύνης και λιγότερο τους υπόλοιπους πολίτες, ακόμα και τους πολιτικούς», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης