Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Πρέπει να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά

Μητσοτάκης: Πρέπει να πείσουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά
«Οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας»
Την ανάγκη οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, με το νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Δέρβο, καθώς και με την Διοικούσα και την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου επανίδρυσης της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Οι προκλήσεις είναι ακόμα μπροστά μας.
Έχουμε να αποδείξουμε ότι αυτή η προσπάθεια ανασυγκρότησης της ΟΝΝΕΔ δεν ήταν απλά μια άσκηση, η οποία περιορίστηκε σε ένα καλά οργανωμένο ιδρυτικό συνέδριο. Πρέπει να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά στη νέα γενιά.
Πρέπει να κάνουμε τους νέους να ασχοληθούν και πάλι με τα κοινά.
Πρέπει να τους πείσουμε ότι η συμμετοχή στα κοινά αποτελεί μια πράξη πολιτικής ευαισθησίας, που θα τους επιτρέψει να διαμορφώσουν και το δικό τους μέλλον, με πιο ποιοτικούς όρους.
Σε αυτήν την προσπάθεια, σας θέλω - και σας θέλουμε - αρωγούς, όχι μόνο στην κινητοποίηση της νεολαίας στα Πανεπιστήμια, στους χώρους εργασίας, όπου πηγαίνουν και συχνάζουν οι νέοι σήμερα, αλλά και στην διαμόρφωση πολιτικών, που θα δείξουν ότι η Νέα Δημοκρατία ενδιαφέρεται για τους νέους έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια. Ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα της εκπαίδευσης.
Κυρίως ζητήματα που έχουν να κάνουν με δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης.
Ζητήματα που συνδέουν την εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.
Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους νέους προβληματισμούς μιας γενιάς, η οποία αναγκάστηκε να ωριμάσει σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, πρέπει να μπουν στο επίκεντρο του πολιτικού μας λόγου.
Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας.
Εσείς θα μας βοηθήσετε και θα συνδιαμορφώσουμε την πολιτική πλατφόρμα της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι μια πλατφόρμα, η οποία θα κοιτάει στο μέλλον.
Και οποιαδήποτε Κόμμα θέλει να κοιτάει στο μέλλον, πρέπει να έχει, πρώτα απ’ όλα, στραμμένο το βλέμμα του στη νέα γενιά.
Και, βέβαια, να τελειώσω λέγοντας ότι, η δέσμευσή μου για ουσιαστική και ποιοτική ανανέωση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας είναι μια δέσμευση με πραγματικό περιεχόμενο.
Όταν είπα στο Συνέδριο ότι θα ήθελα η επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας να είναι ηλικιακά η πιο νέα στην ιστορία του Κόμματος, το εννοούσα και το εννοώ.
Και για να γίνει αυτό, πρέπει να δώσουμε σε νέους ανθρώπους περισσότερες ευκαιρίες από αυτές που είχαν μέχρι σήμερα.
Αλλά αυτές τις ευκαιρίες θα τις κερδίσουν με το σπαθί τους.
Εκπτώσεις στην αξιοκρατία και την ποιότητα δεν πρόκειται να κάνουμε.
Δεν θα περιμένατε, εξάλλου, να ακούσετε κάτι διαφορετικό από μένα.
Αλλά θεωρώ ότι έχουμε ένα τόσο πλούσιο και ποιοτικό στελεχιακό δυναμικό στη νέα γενιά, η οποία μας στηρίζει, που θα μας διευκολύνει πάρα πολύ στην προσπάθειά μας.
Και πάλι από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη τη δουλειά την οποία κάνατε.
Ξέρω ότι δεν ήταν εύκολη η προετοιμασία μιας διαδικασίας εξαιρετικά καινοτόμας.
Αποδεικνύετε, όμως, ότι όταν ανοίγεσαι και δίνεις στον άλλον τη δυνατότητα να συμμετέχει, η κοινωνία και εν προκειμένω οι νέοι άνθρωποι ανταποκρίθηκαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης